Hlavní obsah

Fanoušci vzali herní službu Stadia útokem. Tvůrci museli přidat další balíčky

Novinky, lez

Herní služba Stadia má oficiálně odstartovat až příští měsíc, tvůrci nicméně již v rámci předobjednávek nabídli fanouškům speciální balíčky obsahující speciální ovladač a další příslušenství. Zájem byl tak obrovský, že se po balíčkách jen zaprášilo.

Díky službě Stadia nebudou výkonné herní stroje potřebaVideo: archív výrobce

 
Článek

Tvůrci ze společnosti Google nabízeli speciální balíček zvaný Founder’s Edition. Ten obsahoval oficiální gamepad v exkluzivním barevném provedení Night Blue, dvě tříměsíční předplatné služby Stadia Pro a v neposlední řadě také multimediální přehrávač Chromecast Ultra. Právě ten má být jedním z podporovaných zařízení, prostřednictvím kterých půjde Stadii používat.

Hraní za předplatné: Stadia odstartuje za měsíc

Hry a herní systémy

Kolik balíčků šlo do prodeje, není známo. Jisté je nicméně to, že zájem fanoušků překvapil samotnou společnost Google, a to i navzdory ceně 129 eur (3340 Kč). Jen krátce po zveřejnění nabídky totiž museli ohlásit, že je vyprodáno.

Tvůrci se proto rozhodli nenechat nic náhodě a vydali další balíček Premiere Edition. Ten se liší pouze v tom, že obsahuje bílý ovladač a k tomu jen jedno tříměsíční předplatné. Pořizovací cena nicméně zůstala stejná. Těchto balíčků by měl být dostatek, aby se již dostalo opravdu na každého.

Výkonný hardware nebude potřeba

Stadia by měla v první řadě odbourat vysoké nároky na výkon hardwaru na straně uživatelů. Potřebný výkon totiž zajistí virtuální servery a k samotnému hráči bude už jen přes internet putovat samotný obrazový signál.

Foto: archív výrobce

Takto by měl vypadat ovladač pro hraní prostřednictvím služby Stadia.

Právě z toho důvodu bude novinka klást vyšší nároky na rychlost internetového připojení. Jako minimální se považuje rychlost stahování 10 Mbps a odesílání 1 Mbps, v případě hraní v rozlišení full HD je však vhodnější rychlost downloadu 20 Mbps, Google nicméně doporučuje rychlost 35 Mbps.

Start Stadie je naplánován na 19. listopadu, Google nicméně bude nabízet službu výhradně v zahraničí. Přestože na seznamu podporovaných zemí je i celá řada těch evropských – například sousední Německo či Rakousko, Česká republika zatím chybí. A zástupci společnosti zatím mlčí i o tom, kdy by se mohla situace změnit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám