Hlavní obsah

Expecto patronum. Kouzlení s Harrym Potterem na smartphonech

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napínavou dějovou linku a řadu známých postav z kouzelnického světa slibuje nový titul Harry Potter: Wizards Unite. Stojí za ním herní studio Niantic, které se stejně jako v předchozích letech snaží hráče zvednout z gauče. Ke kouzlení budou potřebovat pouze chytrý telefon.

Harry Potter: Wizards Unite Video: archív tvůrců

 
Článek

Titul Harry Potter: Wizards Unite vyšel na konci minulého týdne ve verzi pro chytré telefony s Androidem a iOS od Applu. Sluší se nicméně podotknout, že hru je možné nainstalovat také na řadu počítačových tabletů.

V každém případě za pořízení hry nezaplatí fanoušci Harryho Pottera ani korunu, tvůrci nabízí titul zadarmo.

Foto: archív tvůrců

Titul Harry Potter: Wizards Unite

Rozšířená realita v akci

Wizards Unite staví na principu rozšířené reality. To v podstatě znamená, že hráči celý kouzelnický svět vidí pouze s využitím telefonu. Zabudovaná kamera snímá okolní prostor a přenáší jej na dotykovou obrazovku. Na ní se zároveň objevuje celý kouzelnický svět.

Hráči se postupně potkají s Harrym Potterem, ale také jeho kamarády – chybět nebude Hermiona Grangerová či Ron Weasley. Čelit ale budou muset kouzelníci také řadě nebezpečných nepřátel, kteří se přidali na stranu Lorda Voldemorta.

Foto: archív tvůrců

Titul Harry Potter: Wizards Unite

V těch nejtěžších situacích se neobejde nikdo bez známých kouzelných formulí. Například expecto patronum přivolá patrona a zachrání celou situaci. Kouzel ale bude k dispozici daleko více. Odváží se někdo vyslovit smrtící kletbu Avada Kedavra?

Studio Niantic postavilo hru Wizards Unite na stejných základech, jakými se pyšní populární titul Pokémon Go. Ten si odbyl premiéru již v roce 2016, stále však baví desítky tisíc hráčů z různých koutů světa každý den.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám