Hlavní obsah

Čínský otec najal "vrahy", aby zabili jeho syna v on-line hře

Peking

Virtuální vrahy si najal čínský otec, aby zabili jeho syna, respektive tedy jeho avatara, v on-line počítačové hře. Muž, kterého místní tisk identifikoval jen rodovým jménem Feng, si prý dělal starosti s tím, kolik času jeho nezaměstnaný třiadvacetiletý syn tráví na síti a doufal, že když bude ve virtuálním světě zavražděn, odradí ho to od dalšího hraní, napsal zpravodajský server BBC News.

Foto: Blizzard

World of Warcraft

Článek

Celé spiknutí ovšem odhalil sám syn, který se protihráčů zeptal, proč po něm tak jdou. Kolik za virtuální vraždu otec zaplatil, zprávy neuvádějí, nicméně experti míní, že vztahy v rodině tento krok patrně nevylepšil - a zřejmě by ani neodradil mladíka od dalšího hraní.

"Většina případů nadměrného hraní her je obvykle symptomem hlubších problémů," řekl BBC britský odborník na hráčství a závislosti. "Nicméně o podobném pokusu, jak hraní zastavit, jsem nikdy předtím neslyšel."

Podle odbornice na on-line počítačovou hru World of Warcraft Olivie Graceové by krok pana Fenga stejně na odrazení nestačil. "To, že někdo někoho zabije, se prostě čas od času stává," řekla. "Lidi to takhle on-line jednoduše berou."

Za hry utrácejí lidé statisíce

V souvislosti s počítačovými hrami jsou lidé často ochotni obětovat vše. Například čínský mladík neváhal utratit všechny svoje peníze (300 000 Kč) za hraní svých oblíbených titulů po dobu deseti minut na obrazovce, která je větší než fotbalové hřiště.

Obří obrazovka s LED podsvícením je umístěna v nákupním centru v Pekingu u stropu. Je 250 metrů dlouhá a 30 metrů široká. Dohromady se tedy rozkládá na 7500 metrech čtverečních. Tato LED obrazovka je největším displejem v Asii a v celosvětovém žebříčku jí patří druhé místo. Většinou slouží jako obří reklamní billboard. Na začátku tohoto týdne si ji však pronajal jistý čínský mladík k hraní oblíbených on-line her.

Sumu 300 000 Kč, která by stačila na pořízení nového rodinného auta, utratil za svou herní vášeň i další čínský mladík začátkem loňského roku. Koupil si virtuální meč do on-line hry Age of Wulin. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám