Hlavní obsah

Češi ve světě zaujali. Facebook koupil tvůrce hitu Beat Saber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Praha

Americká internetová společnost Facebook koupila české studio Beat Games, které vyvinulo úspěšnou hru pro virtuální realitu Beat Saber. Facebook to oznámil prostřednictvím své vývojářské firmy Oculus a studio Beat Games transakci na Twitteru potvrdilo. Detaily obchodu ani jedna strana nezveřejnila.

Upoutávka na hru Beat SaberVideo: Beat Games

 
Článek

„Úspěchy Beat Games jsou už nyní působivé, ale Facebook a tým studia Beat Games ví, že se toho dá na poli virtuální reality, her a hudby udělat ještě mnohem více,“ uvedl v prohlášení zástupce americké společnosti Mike Verdu. Studio Beat Games se podle něj stane součástí studia Oculus, které patří společnosti Facebook, „jako nezávisle řízené studio“ se sídlem v Praze.

Nejlepší českou hrou je hudební Beat Saber

Hry a herní systémy

„S nadšením oznamujeme, že se připojujeme ke studiu Oculus jako nezávisle řízené studio v Praze! Je to pro nás velký krok a nemůžeme se dočkat, až posuneme virtuální realitu společně ještě dál,“ uvedlo na twitteru české studio, které se proslavilo hrou Beat Saber.

Slováci Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár a Čech Jaroslav Beck vyvinuli hru Beat Saber. V tomto titulu se hráč ocitne v tajemné místnosti na malé plošině a v rukou bude třímat dva světelné meče. Jeden modrý a druhý červený. Cíl je jediný. Rozsekat všechny noty v podobě kostiček, které se na něj v rytmu písně ženou. Během toho se nakláněním na strany či krčením bude vyhýbat energickým stěnám či bombám. To je vše, a právě v této jednoduchosti tkví kouzlo oné návykovosti hry.

Zatímco se rozjede píseň a začnou se na hráče valit kostky, tak jsou na jejich lemech šipky. Ty určují, jakým směrem je má hráč rozseknout. Čím přesněji a silněji kostku rozsekne, tím víc bodů získá. Ať už je to postupným průchodem kampaní, či zvětšováním obtížnosti ve volném režimu, kostek, které se na hráče valí, přibývá. Vše podpořeno skvělou atmosférou v pozadí a rytmus během hraní doslova uhrane nejednoho hráče.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Beat Saber

Verdu v prohlášení hráče na celém světě ubezpečil, že studio Beat Games bude nadále dodávat aktualizace své úspěšné hry pro všechny platformy, na kterých je dostupná.

V prohlášení zástupce Facebooku také naznačil, že by americká společnost mohla pokračovat v akvizicích na poli virtuální reality. „Jsme nadšení, že se Beat Games připojilo k našemu týmu. Tohle je jen začátek,“ uvedl Verdu.

Kromě řady dalších aktivit společnost Facebook provozuje největší internetovou sociální síť na světě.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Beat Saber

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám