Hlavní obsah

CES 2016: Na světě je první herní konzole pro psy

Novinky, mif
Las Vegas

Největší světový veletrh spotřební a výpočetní elektroniky CES je v plném proudu. Kdo by si ale myslel, že se vše bude točit pouze okolo novinek pro běžné uživatele, byl by na omylu. Pozornost je totiž v Las Vegas věnována i čtyřnohým mazlíčkům – odhalena zde byla první herní konzole pro psy.

Herní konzole CleverPet Hub v akci

 
Článek

CleverPet Hub vypadá na první pohled jako trochu větší miska na žrádlo. A v podstatě i velmi podobně funguje, za úspěšně splněné úkoly totiž nejlepší přítel člověka dostane odměnu. Úkoly jsou přitom stále těžší, aby se neustále zlepšovaly dovednosti každého zvířete.

Ovládání konzole probíhá pomocí tří tlačítek. Ta jsou umístěna dostatečně daleko od sebe, aby packou psi omylem neklepnuli do jiného tlačítka, než do jakého zamýšleli. Ve hře přitom čtyřnozí mazlíčci reagují na světla i zvuky.

Foto: archív výrobce

Herní konzole CleverPet Hub

Jediné, o co se musí majitel psa starat, je doplňování pamlsků do konzole. Díky tomu, že je novinka připojena k internetu prostřednictvím bezdrátového rozhraní wi-fi, mohou lidé přes smartphone na dálku sledovat, jak si jejich mazlíček s konzolí hraje a jaké dělá pokroky.

„Chtěli jsme vytvořit vzdělávací platformu pro nejlepšího přítele člověka. V podstatě touto cestou nabízíme lidem možnost, jak si mohou doma vytvořit rozsáhlé interaktivní hřiště pro domácí zvířata, i když sami musí být například v práci,“ osvětlil přínos herní konzole pro Novinky.cz Mike Nuttall, který zařízení představoval návštěvníkům veletrhu CES v Las Vegas.

Foto: archív výrobce

Pokroky mazlíčka je možné kontrolovat na smartphonu klidně i z druhého konce planety.

Hub je vyroben z trvanlivého plastu a na první pohled působí velmi odolným dojmem. „Novinku jsme testovali na čivavách i na rotvajlerech, přežít by tak bez nadsázky měla všechno,“ doplnil Nuttall.

Nad cenou i dostupností herní konzole Hub zatím visí otazník. Zástupci společnosti CleverPet se nicméně netají tím, že chtějí ve vývoji herních systémů pro domácí mazlíčky pokračovat. Kdo ví? Už brzy se tak možná dočkáme konzolí pro kočky nebo morčata.

Foto: archív výrobce

Herní konzole CleverPet Hub

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám