Hlavní obsah

Čekání je u konce, Keanu Reeves se ukazuje ve hře Cyberpunk 2077

Novinky, abr

Skoro se tomu ani nechce po nesčetných odkladech věřit, ale ve čtvrtek 10. prosince konečně vyšel očekávaný titul Cyberpunk 2077, ve kterém září známý herec Keanu Reeves. V prodeji je verze pro PC i televizní konzole.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Cyberpunk 2077 je tak trochu prokletý titul. Kvůli nejrůznějším problémům byla totiž jeho premiéra několikrát odložena a hráči tak netrpělivě čekali, zda letos před Vánocemi skutečně vyjde, nebo nikoliv.

Z listopadu byla nakonec premiéra posunuta až na 10. prosince. Nyní je již jasné, že toto posunutí bylo poslední a že hra skutečně vyšla ještě před Vánocemi. Platí to přitom nejen o PC verzi, ale také o variantách pro televizní konzole pro PlayStation 4 a Xbox One.

Cyberpunk 2077 poběží i na starších počítačích, hráči ale potřebují SSD

Hry a herní systémy

Verze pro PC je již tradičně levnější, hráči za ni zaplatí 1499 Kč. Varianta pro konzole pak vyjde na 1798 Kč. K mání jsou nicméně i sběratelské edice, které obsahují i televizní konzoli laděnou do motivů této hry. Za takové provedení případní zájemci zaplatí i více než sedm tisíc korun.

Je vhodné podotknout, že verze pro konzole nové generace dorazí až příští rok na jaře. Lidé si sice budou moci na konzolích PlayStation 5, Xbox Series S a Xbox Series X zahrát i současné verze pro konzole minulé generace, ale plný potenciál nových konzolí bude využívat až chystaná verze.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh. Tvůrci také prozradili, že Cyberpunk 2077 se bude odehrávat po celém světě.

Foto: archív tvůrců

Keanu Reeves v titulu Cyberpunk 2077.

Lákadlem je i podpora ray tracingu, tedy extrémně věrné grafiky. Tato technologie dovoluje vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna. I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám