Hlavní obsah

Bůh války zamíří i na PC. God of War vyjde hned v lednu

God of War byl jednou z nejvíce oceňovaných exkluzivit pro konzoli PlayStation. Sony se však nyní rozhodlo, že příběh zasvěcený Kratosovi budou moci poznat na vlastní kůži také majitelé počítačů s Windows. Stát se tak má už zkraje nadcházejícího roku.

Trailer PC verze videohry God of WarVideo: archív tvůrců

 
Článek

Zatím poslední God of War vyšel už v roce 2018, tehdy Novinky.cz přinesly i podrobnou recenzi verze pro PlayStation 4. [celá zpráva]

Na variantu pro PC si tak hráči museli počkat dlouhé čtyři roky. Ale i tak je to velký úspěch, protože v minulosti volilo Sony zcela jinou strategii – podobné exkluzivity si schovávalo čistě pro konzole PlayStation a majitelé počítačů měli smůlu.

God of War: Bůh války se vrací a je v té nejlepší formě

Hry a herní systémy

Strategie japonského herního gigantu se ale evidentně změnila, a tak si již hráči na PC mohli užít i další exkluzivity – Death Stranding, Days Gone, Detroit či Horizon Zero Dawn.

Alespoň v rychlosti připomeňme, že zatím poslední vydaný díl God of War vypráví příběh Kratose, který v něm vystupuje jako učitel a ochránce svého syna. Je přitom odhodlán vydobýt si jeho respekt, musí však ovládnout svůj hněv, který prakticky celou jeho postavu utvářel.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry God of War.

Musí tak čelit pochybám o temném dědictví, jež předal v genech svému synovi. A zároveň doufat, že napraví všechny hrůzy své minulosti. Cesta to bude velmi obtížná, přece jen jeho život byl doposud plný krve a chaosu.

Děj tohoto titulu se odehrává uprostřed divokých severských lesů a hor. Ukrývá se v něm hromada tvůrců, monster i bohů. Kratos bude muset všem nástrahám čelit se svou mocnou sekerou.

Na PC se God of War podívá 14. ledna 2022, potvrzena navíc byla i česká lokalizace.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry God of War.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak moderní technologie mění podobu videoher

O tom, jak bude která videohra vypadat, nerozhodují pouze tvůrci. Ti totiž byli v minulých letech často limitováni možnostmi hardwaru. Moderní počítače...

Výběr článků

Načítám