Hlavní obsah

Dráček Spyro se vrací ve skvěle přepracované Reignited Trilogy

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to něco přes rok, kdy v létě 2017 vyšla výborná předělávka původních tří dílů Crashe Bandicoota. Svého času byl jeho rivalem právě dráček Spyro, který se své předělávky dočkal tento rok. Zdali i on obstál po více než dvaceti letech herního vývoje, jsme se vydali zkoumat i my.

Upoutávka na hru Spyro Reignited TrilogyVideo: Activision

 
Článek

Fialový drak Spyro se díky sérii Skylanders objevoval i po svém úpadku v roce 2004. Bohužel ale nikoliv jako protagonista své vlastní série. Jsou to ale vývojáři právě oněch Skylanders, kteří si vzali za úkol předělat první tři díly z první generace PlayStation a přinést je nové generaci hráčů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Spyro Reignited Trilogy

Reignited Trilogy obsahuje díly Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto´s Rage! a Spyro: Year of the Dragon. Všechny tyto díly získaly svého času vysoká hodnocení a Spyro se tak mohl směle postavit vedle tehdy konkurenčního Crashe Bandicoota. Nestal se sice maskotem herní konzole, ale dosahoval stejných kvalit.

Hratelností se však Spyro Reignited Trilogy oproti Crashovi liší. Hráč v roli dráčka musí sbírat po rozsáhlejších levelech diamanty a osvobozovat prokleté draky. Pomocí drahokamů si hráč odemyká nové úrovně, případně vylepšuje schopnosti oheň plivajícího hrdiny.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Spyro Reignited Trilogy

Hlavním útokem draka je ono chrlení ohně a nabírání protivníků na rohy z rozběhu. Přestože se jedná o tituly z původní generace PlayStation, tak hratelností působí úplně perfektně i dnes. Protivníci jsou různorodí a u většiny z nich si musí hráč počkat na své okno, až bude moct zaútočit.

Spyro se samozřejmě s každým dílem učí nové věci. Zatímco v tom prvním hlavně skáče a plachtí, tak v těch dalších dokáže například i plavat. Společně s tím se rozšiřují různé minihry, které příjemně okoření hratelnost. Co se ale vývojářům podařilo nejvíce, je zachování oné roztomilosti. Ta je díky výkonu nových konzolí oproti původním verzím samozřejmě o mnoho úrovní vyšší. Díky záludným hádankám titul zabaví nejen děti, ale i dospělé.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Spyro Reignited Trilogy

Stejně jako u remasterované verze Crashe Bandicoota i Spyro vypadá naprosto skvěle. Animace jsou perfektní a dráček je ještě roztomilejší než kdykoliv dřív. Pohádkovou atmosféru podtrhuje hodně saturovaná barevná paleta a zpracování všech draků, které musí Spyro zachránit.

Spyro je zpět v plné síle. Vydavatel Activision si tak může udělat další úspěšný zářez, protože po výborné předělávce Crashe Bandicoota ani Spyro neztratil nic ze svého lesku. Díky skvělému zpracování a chytlavé hratelnosti obstojí tento původně 20 let starý titul i dnes. Snad po těchto dvou legendách začne někdo předělávat i perfektního ještěra Gexe. Kdo se ale ještě určitě vrátí z této éry, je kostlivčí rytíř Sir Daniel, jehož MediEvil dorazí příští rok.

Spyro Reignited Trilogy vyšlo pro herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

HODNOCENÍ: 8/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám