Hlavní obsah

Tvůrci Angry Birds se pochlubili vyšším ziskem. Potřebují ale nové hry

– Helsinky

Společnost Rovio Entertainments, která je tvůrcem hry Angry Birds, ve třetím čtvrtletí zvýšila očištěný provozní zisk na 10,4 milionu eur (přes 270 milionů Kč) ze čtyř milionů ve stejném období 2017. Firma v pátečním sdělení nicméně uvedla, že k dalšímu růstu potřebuje nové hry, a varovala, že celoroční zisky možná poklesnou.

Upoutávka na hru Angry Birds Transformers

 
Článek

Prognózu odůvodňuje tvrdou konkurencí a vysokými náklady na marketing. Společnost očekává, že letošní tržby se budou pohybovat mezi 280 a 290 miliony eur, zatímco dříve počítala s rozpětím 260 až 300 milionů eur. V loňském roce měla tržby ve výši 297 milionů eur.

"Je jasné, že potřebujeme nové hry, abychom zrychlili růst," prohlásila generální ředitelka Kati Levorantová. Dodala, že firma plánuje v příštím roce uvést na trh nejméně dvě nové hry a dalších deset projektů připravuje.

Foto: archív tvůrců

Angry Birds: Star Wars

Jednoduchý koncept

Společnost Rovio poprvé představila hru Angry Birds v roce 2009. Od té doby přicházejí tvůrci s novými díly pravidelně. Základní děj je ale vždy stejný. Zástupci ptačí říše jsou naštvaní, protože jim představitelé vepřového království ukradli vajíčka a chtějí si je udělat k večeři.

Cílem je nasměrovat ptáčky tak, aby „pozabíjeli“ všechna prasata. Ve hře se přitom objevují zástupci různých čeledí, přičemž každý má jiné přednosti. V některých dílech jsou hrdinové dokonce vybaveni různými zbraněmi, jako jsou hvězdné meče či pistole s laserovými paprsky.

Společnost Rovio vstoupila loni v září na burzu. V únoru cena akcií klesla o 50 procent pod cenu stanovenou pro primární nabídku akcií poté, co podnik oznámil, že tržby by letos mohly klesnout. V roce 2017 se zvýšily o 55 procent. Problémy firmy jsou výsledkem nejen silné konkurence na trhu a růstu nákladů na marketing, ale i vysoké závislosti na značce Angry Birds.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Reklama

Výběr článků

Načítám