Hlavní obsah

Xbox se naučil pracovat s klávesnicí a myší. Bude konkurovat počítačům

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkého vylepšení se dočkala televizní konzole Xbox One od společnosti Microsoft. Díky aktualizaci systému je nově možné používat ke hraní i klávesnici a myš, televizní systém od amerického softwarového gigantu díky tomu bude lépe konkurovat klasickým počítačům.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Článek

Fanoušci televizních konzolí a klasických počítačů se zpravidla dělí na dva nesmiřitelné tábory. Především druhá zmiňovaná skupina vyčítá té první, že na konzolích jde hrát pouze s pomocí gamepadu, což není tak pohodlné, rychlé a přesné jako s kvalitní klávesnicí a myší. Jenže to se rozhodl Microsoft změnit.

Nově je tak možné připojit ke konzolím řady Xbox One také herní klávesnice a myši, se kterými půjde ovládat hru i u televizní obrazovky podobně jako na počítači. Microsoft tuto funkcionalitu nabízel nejprve v září v programu Xbox Insiders, nově ji však rozšířil pro všechny majitele jeho televizní konzole. [celá zpráva]

Připojit ke konzolím řady Xbox One by měly jít prakticky všechny klávesnice a myši, nikoliv pouze ty od Microsoftu. Funkce tedy bude dostupná i s modely konkurenčních výrobců.

Zatím jen některé hry

Zástupci Microsoftu však upozornili, že podpora klávesnice a myši nebude minimálně ze začátku fungovat ve všech hrách. Novou funkcionalitu musí do jednotlivých titulů implementovat samotní herní vývojáři.

Mezi první hry, které nabídnou na Xboxu podporu klávesnice a myši, patří Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder a X-Morph Defense.

Podporu do budoucna přislíbili nicméně i tvůrci Children of Morta, DayZ, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface a Wargroove.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám