Hlavní obsah

Za vylepšení hráči rádi zaplatí. Bezplatný Fortnite vydělal první miliardu

Novinky, ort

Rovnou miliardu dolarů, tedy v přepočtu více než 22 miliard korun, vydělali za pouhých pár měsíců tvůrci hitu Fortnite Battle Royale díky mikrotransakcím ve hře. Přestože hráči nemusí utratit při hraní byť jen jedinou korunu, za získání konkurenční výhody se však řada z nich nezdráhá utrácet.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Fortnite Battle Royale je možné stahovat pro herní konzole a klasické počítače už od loňského roku. Větší popularitě se však tento bezplatný titul těší až od letošního dubna, kdy byl uvolněn zadarmo také pro mobilní zařízení s operačním systémem iOS od Applu.

Stejně jako v dalších bezplatných titulech si lidé mohou připlatit za lepší zbraně a další prvky výbavy, které jim usnadní průběh hrou a dostanou je na vyšší úroveň okamžitě, bez čekání.

A právě takové platby přinesly za uplynulé čtyři měsíce tvůrcům již zmiňovanou miliardu dolarů. I díky tomu se podnik před nedávnem pochlubil rekordními zisky.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Verze pro Android

Tento týden vyšla dlouho očekávaná verze pro operační systém Android. Je tedy více než pravděpodobné, že Fortnite díky tomu získá další milióny hráčů. [celá zpráva]

A díky tomu pochopitelně porostou také zisky vydavatelské společnosti Epic Games.

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám