Hlavní obsah

Konzole Xbox One S zlevnila pod hranici pěti tisíc korun

Novinky, ort

Cena televizní konzole Xbox One S se postupně propadla až pod pomyslnou hranici pěti tisíc korun. Aktuálně se tak tento model od amerického softwarového gigantu Microsoft nabízí za poloviční hodnotu, než jakou měl při své premiéře před dvěma roky.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

 
Článek

Xbox One S se začal prodávat v druhé polovině roku 2016. Tehdy za něj případní zájemci zaplatili 10 600 Kč. [celá zpráva]

Cena se v případě menší verze s 512GB úložištěm snižovala prakticky celý loňský rok, teprve letos však podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, prolomila pomyslnou hranici pěti tisíc korun.

Aktuálně je tak možné Xbox One S zakoupit nejlevněji za 4989 Kč. Provedení s 1TB diskem, tedy s dvakrát větší kapacitou, pak vyjde na 6490 Kč.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Konzole Xbox One S láká ve srovnání s předchůdcem především na kompaktnější rozměry – je o 40 % menší, zároveň je výkonnější. U starší jedničky si totiž tvůrci nechali část výkonu procesoru a grafické karty uzamčenou pouze pro potřeby operačního systému. Novější model však i tuto část zpřístupňuje, díky čemuž zvládá například přehrávání videí v rozlišení 4K.

Díky nárůstu výkonu je konzole schopna zpracovávat také HDR obraz (High Dynamic Range), který bývá často lákadlem prémiových televizorů. Ty dokážou pracovat s vysokým kontrastem a maximálním jasem, nečiní jim tedy problém zobrazit graficky náročné scény, ve kterých se prolíná velmi světlé a velmi tmavé pozadí. A to umí také konzole od Microsoftu.

Nejvýkonnější konzole na světě

V nabídce amerického softwarového gigantu nalezneme také vůbec nejvýkonnější televizní konzoli na světě. Řeč je o modelu Xbox One X, jehož srdcem je osmijádrový čip od AMD, který udává pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz. Grafické jádro tvoří 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz.

Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota. Díky tomu bude stačit na plnohodnotné hraní ve 4K rozlišení, jednotlivé tituly tak nabídnou více detailů a jemnější obraz.

Xbox One X se v tuzemských obchodech prodává od 7725 Kč.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám