Hlavní obsah

Nový Xbox One S je v prodeji. Ceny startují na 10 600 Kč

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft začal tento týden oficiálně prodávat svou novou televizní konzoli Xbox One S. Ta je k dostání i v České republice. Podle nákupního rádce Zboží.cz, kterého provozuje společnost Seznam.cz, ceny novinky startují na částce 10 600 Kč.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

 
Článek

Cena se přes pomyslnou hranici deseti tisíc korun přehoupla hlavně kvůli tomu, že v prodeji je aktuálně pouze nejvyšší verze s 2TB pevným diskem.

Podle dřívějších zpráv amerického softwarového gigantu se však počítá i s dvěma levnějšími verzemi, které budou mít kapacitu 512 GB a 1 TB. U nich lze počítat s cenou pod hranicí deseti tisíc. Podle Zboží.cz však tato provedení zatím tuzemští prodejci nenabízejí.

Už na první pohled je jasné, že americký softwarový gigant chtěl novinku designově odlišit od předchůdce. Zatímco ten byl černý, nové esko je sněhově bílé. Místo sešikmených hran sází na ostré řezané linie.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Nové esko bude lákat především na kompaktnější rozměry – je o 40 % menší, zároveň ale bude výkonnější. U starší jedničky si totiž tvůrci nechali část výkonu procesoru a grafické karty uzamčenou pouze pro potřeby operačního systému. Novinka však i tuto část zpřístupňuje, díky čemuž zvládá například přehrávání videí v rozlišení 4K.

Díky nárůstu výkonu je novinka schopna zpracovávat také HDR obraz (High Dynamic Range), který bývá často lákadlem prémiových televizorů. Ty dokážou pracovat s vysokým kontrastem a maximálním jasem, nečiní jim tedy problém zobrazit graficky náročné scény, ve kterých se prolíná velmi světlé a velmi tmavé pozadí. A nově to umí také konzole od Microsoftu.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

Nejvýkonnější herní konzole až příští rok

Jak se bude v prodejích novince dařit, ukáže až čas. Lze totiž předpokládat, že celá řada fanoušků Xboxu s nákupem počká až na příští rok. Tehdy by se měl totiž objevit na pultech obchodů zbrusu nový model, který je známý zatím jen pod kódovým označením Scorpio.

Zástupci amerického softwarového gigantu přesné parametry zatím neprozradili, nechali se však slyšet, že půjde o nejvýkonnější televizní konzoli na světě. Výkon by měl dosahovat hodnoty 6 teraflopů, což by mělo bohatě stačit pro hraní v rozlišení 4K. Na to přitom zatím není připravena žádná ze zavedených konzolí.

Viceprezident herní divize Microsoftu Phil Spencer v polovině června potvrdil, že podrobnosti o modelu Scorpio budou prozrazeny brzy. Na jeho uvedení si přesto hráči budou muset počkat ještě více než rok, zahájení prodeje je totiž naplánováno až na Vánoce v roce 2017. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Microsoft zatím zveřejnil jedinou fotografii – srdce nové konzole Scorpio.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám