Hlavní obsah

Nintendo hlásí prudký nárůst zisku. Díky hybridní konzoli Switch

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozní zisk japonského výrobce videoher Nintendo se ve třetím finančním čtvrtletí téměř zčtyřnásobil na 116,5 miliardy jenů (zhruba 21,7 miliardy Kč). Za růstem zisku stála silná poptávka po herní konzoli Switch, píše agentura Reuters. Třetí finanční čtvrtletí končí 31. prosince a zahrnuje důležitou vánoční sezonu.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Zisk výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali pouze na zhruba 67 miliard jenů. Firma Nintendo z hlediska provozního zisku zažila nejlepší třetí finanční čtvrtletí za osm let. Společnost zvýšila odhad provozního zisku pro celý finanční rok na 160 miliard jenů z dříve předpokládaných 120 miliard jenů.

Firma uvedla konzoli Switch na trh začátkem loňského března. Tato konzole láká především na netradiční koncept – jde o hybridní systém, se kterým je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách. Řeč je pochopitelně o konzoli Switch.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám