Hlavní obsah

Switch má ambice stát se nejpopulárnější konzolí v historii Nintenda

Novinky, mif

Není pochyb o tom, že popularita televizní konzole Switch je obrovská. Herní analytik Mat Piscatella z americké výzkumné společnosti NPD dokonce tvrdí, že má tento systém našlápnuto stát se nejpopulárnější konzolí v celé historii japonského herního gigantu.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Za nejpopulárnější televizní konzoli v historii Nintenda se doposud považuje model Wii. Ten si svůj úspěch zajistil především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Stačí mít v ruce speciální ovladač.

Podobné řešení žádná konkurenční televizní konzole nenabízela. I díky tomu se po celém světě prodaly desítky miliónů kusů Wii.

Foto: archív výrobce

Nintendo Wii

Piscatella nicméně upozornil na to, že letošní přírůstek do rodiny televizních konzolí – model Switch – má ještě úspěšnější start než před lety Wii. „Během prvních deseti měsíců byly prodeje Switche o 20 procent úspěšnější než Wii ve stejném období,“ zdůraznil analytik.

Chystá se titul o pokémonech

Navíc podle něj společnost Nintendo nevytáhla ještě všechna esa z rukávu. „Už v příštím roce bychom se měli dočkat exkluzivního titulu o pokémonech, který bude k dostání pouze na Switch,“ nastínil Piscatella.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Právě připracovaná hra s japonskými příšerkami má potenciál ještě rapidně navýšit prodeje tohoto televizního systému. Jak se v minulosti ukázalo již několikrát, pokémoni mají velmi početnou základnu uživatelů, kteří jsou ochotni za nové hry utrácet nemalé peníze.

Nintendo původně plánovalo, že během letošního roku prodá 10 miliónů televizních konzolí. Nyní však kvůli stále vysoké poptávce podnik uvedl, že do konce roku počítá s prodeji okolo 14 miliónů kusů. [celá zpráva]

Co umí Switch?

Switch se na rozdíl od konkurence snaží hráče nalákat místo co největšího výkonu na jiný koncept hraní. Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám