Hlavní obsah

Letos prodáme 14 miliónů televizních konzolí, pochlubilo se Nintendo

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pouhé dva měsíce má v plánu společnost Nintendo prodat více než šest miliónů televizních konzolí Switch. To je o čtyři milióny více, než japonský herní gigant původně plánoval. Model Switch je tak aktuálně nejúspěšnější konzolí v celé historii Nintenda. Vyplývá to z prohlášení tohoto podniku.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Nintendo původně plánovalo, že během letošního roku prodá 10 miliónů televizních konzolí. Nyní však kvůli stále vysoké poptávce podnik uvedl, že do konce roku počítá s prodeji okolo 14 miliónů kusů.

Na pultech obchodů je přitom Switch už od letošního března. Za osm měsíců byl podnik schopen prodat jen 7,63 miliónu konzolí. Vzhledem k tomu, že do konce roku zbývají dva měsíce, zdá se plán japonského herního gigantu velmi ambiciózní – prodat totiž musí za takto krátké období více než 6,3 miliónu konzolí.

Zda se to skutečně podaří, ukáže samozřejmě až zájem zákazníků na předvánočním trhu.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Za méně než 9000 Kč 

Ceny konzole od Nintenda podle Zboží.cz startují na 8589 Kč, někteří obchodníci si nicméně totožný přístroj cení i na více než deset tisíc korun. Jde přitom o stále stejný model, který má zcela totožnou hardwarovou výbavu i dodávané příslušenství.

Switch je v první řadě totiž plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač Joy-Con v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám