Hlavní obsah

Fenomén Pokémon Go čeká velké vylepšení, hráči budou dostávat denní úkoly

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární hru Pokémon Go v dohledné době čeká velká aktualizace, která přinese celou řadu vylepšení. Uživatelé se například dočkají denních útoků. Tvůrci se je tak budou snažit motivovat, aby virtuální příšerky lovili co nejčastěji.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Jedním z úkolů bude pravidelné chytání pokémonů. Za první ulovenou příšerku v daný den tak uživatelé získají 500 bodů hráčských zkušeností a 600 jednotek kosmického prachu.

Pokud hráči budou virtuální příšerky lovit každý den v týdnu, získají navíc ještě extra bonus 2000 bodů hráčských zkušeností a 2400 jednotek kosmického prachu. Teoreticky tak aktivní hráči získají pravidelným lovením velkou konkurenční výhodu nad těmi, kteří titul zapnou jen jednou za čas.

Zájem hráčů postupně klesá

Denních úkolů bude ještě daleko více, prakticky všechny ale mají jedno společné – bonusy za aktivní hraní. Tvůrci se tak snaží jinými slovy motivovat hráče, aby titul Pokémon Go spouštěli co možná nejčastěji a nejpravidelněji.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Sluší se nicméně připomenout, že počet aktivních hráčů postupně klesá. Podle zářijové analýzy Survey Monkey se největší popularitě hra těšila v polovině července, kdy ji v USA aktivně hrálo na 26 miliónů uživatelů. Na přelomu července a srpna však počet aktivních lovců japonských příšerek klesl, a to přinejmenším o dva milióny hráčů. [celá zpráva]

I přesto si rozhodně tvůrci nemají na co stěžovat. Za první tři měsíce si hru nainstalovalo 550 miliónů lidí, v čísle jsou přitom započítány instalace na iOS i Androidu. Díky tomu a aktivitě hráčů – nákupům určitých předmětů – vývojáři za pouhé tři měsíce od spuštění vydělali 470 miliónů dolarů, tedy v přepočtu více než 11,3 miliardy korun.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo.

Kdy přesně bude nová aktualizace, která bude mimo jiné obsahovat i denní úkoly, vydána, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Pařížské školy se obávají invaze pokémonů

Ačkoli nový školní rok ještě nezačal, lov na pokémony se už odehrává alespoň na fasádách francouzských škol. Ředitelé a ředitelky vzdělávacích ústavů si lámou...

Výběr článků

Načítám