Hlavní obsah

BlizzCon 2016: Návrat prvního Diabla, nová hrdinka do Overwatch a spousta dalšího

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý rok i tento víkend probíhá v Anaheimském kongresovém centru v Kalifornii herní akce BlizzCon. Na ní herní studio Blizzard představuje všechny novinky ze své stáje a my jsme se akce i letos mohli účastnit. Zde je první várka informací, které studio představilo na své tradiční ceremonii.

Overwatch: Infiltration - krátký filmeček s novou postavou jménem Sombra

 
Článek

Nikdo jiný, než CEO společnosti Blizzard - Mike Morhaime - nemohl začít další a nyní již desátý ročník akce BlizzCon. Ta je dedikována právě hrám od vývojářů z Blizzardu, a jelikož se jejich portfolio poslední dobou rapidně rozrůstá, tak novinek na zahájení bylo opravdu hodně.

Foto: David Ryneš, Novinky

CEO společnosti Blizzard - Mike Morhaime

Fanoušci Diabla, které letos slaví dvacet let od vydání, se sice nedočkali oznámení nového dílu s pořadovým číslem čtyři, ale neodešli s prázdnou. Do Diabla 3 totiž přijde formou výročního patche předělaný první díl se vším všudy, jak ho veteráni znají. Navíc půjde tento přídavek projít s již vytvořenými hrdiny ze třetího Diabla. Bohužel jsme se nedočkali žádného filmečku, a tak si na další informace budeme muset počkat.

Diablo 3: Rise of the Necromancer

K Diablu se zároveň váže další oznámení, a to nyní i s videem. Do Diabla 3: Reapers of Souls totiž dorazí známý a všemi milovaný Necromancer. Toho mohou hráči znát z legendárního druhého dílu. Pro ty, kteří ho neznají, se jedná o silného bojovníka, který umí oživovat padlé a vyvolávat kostlivce. Společně s ním také dorazí dvě nové zóny, které budou hráči prozkoumávat.

Mezi to nejlepší, co letošní ceremonie nabídla, bylo oznámení dlouho očekávané postavy se jménem Sombra do titulu Overwatch. Tou vývojáři vnadili fanoušky přes různé útržky ve hře i mimo ní na fórech. Zde jsme se tak konečně dočkali a postava byla oznámena rovnou krátkým animovaným filmečkem.

Není to však jediná novinka do této populární on-line akce. Overwatch se dočká několika nových map a nového herního módu. V něm půjde pořádat zápasy například 1 vs 1, či 3 vs 3 a zároveň by měl obsahovat další jiné režimy.

Příští rok navíc Blizzard začne svou oficiální Overwatch ligu. Do ní se dostanou ti nejlepší hráči, kteří získají navíc kontrakt a budou se tak účastnit těch nejprestižnějších turnajů, které budou v titulu probíhat.

Na své si přišli i fanoušci karetní hry HearthStone. Pro ni vyjde tento prosinec nové rozšíření s názvem Mean streets of Gadgetzan. Ten přinese opět hromadu nových kartiček, schopností a triků. Tím tak znovu zamíchá kompetitivní stránkou hry.

Foto: archív tvůrců

HearthStone: Mean Streets of Gadgetzan

Nechyběl ani StarCraft 2, do kterého přijdou nové kooperační mise, spolu s novými postavami. Ani populární on-line týmová akce Heroes of the Storm neostrouhala. Do ní dorazí nový battleground a rovnou dva noví hrdinové.

Heroes of the Storm - Varian a Ragnaros

Na druhé straně na to, že letošní akce hýří jedním výročím za druhým, z hlediska oznámení žádná velká bomba nepřišla. Tím nejlepším na ceremonii byl rozhodně krátký filmeček pro hru Overwatch, který hráčům přiblížil nově oznámenou postavu Sombru.

Nesmíme však zapomínat, že BlizzCon není pouze o oznámeních. Během víkendu zde v Anaheimském kongresovém centru budou probíhat různé soutěže. Ukázku ruční práce a skvělých dovedností tak půjde vidět v kostýmové soutěži, na kterou dorazili ti nejlepší cosplayeři z celého světa.

Víkend zároveň patří finálovým zápasům ve všech hrách od Blizzardu, kdy se dohromady hraje o téměř tři milióny dolarů. O těchto akcích budeme dále informovat v samostatných článcích. Teď je čas vrátit se zpátky do kongresového centra, ve kterém opět jako minulý rok panuje skvělá atmosféra.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám