Hlavní obsah

V Íránu zakázali hru Pokémon Go

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Oficiální íránská vysoká rada pro virtuální prostory zakázala v zemi aplikaci pro mobilní telefony Pokémon Go. Zdůvodnila to blíže nespecifikovanými „bezpečnostními obavami“, napsala v pátek BBC. Írán se tak stal první zemí, kde byla zakázaná hra, při které účastníci loví a krotí fiktivní potvory v reálném prostředí.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Přestože v Íránu jsou značná omezení v přístupu na internet, Íránci na sociálních sítích v posledních týdnech probírali hraní Pokémon Go.

Na konci července uvedly íránské úřady, že čekají, zda s nimi budou tvůrci hry spolupracovat.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Různá omezení na hraní ale platí v řadě zemí. Izraelská armáda zakázala svým vojákům z bezpečnostních důvodů hrát hru na izraelských vojenských základnách, protože hra aktivuje kameru a GPS polohu v telefonu, což by mohlo vést k úniku citlivých informací, jako je umístění základny či její fotografie [celá zpráva]

Hrát hru nesmějí také indonéští policisté ve službě.

V New Yorku nesmějí hru hrát také na 3000 registrovaných sexuálních násilníků, aby ji nemohli využívat k zjištění, kde se vyskytují skupiny mladých hráčů nebo je někam lákat. [celá zpráva]

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám