Hlavní obsah

Nadšenec pokořil hru Super Mario 3 za dvě sekundy

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří hráči zvládnou vydržet u 30 let staré hry Super Mario klidně i celé týdny, než ji dohrají. Nadšenci vystupujícímu pod přezdívkou ais523 však na zdolání všech úrovní stačily pouhé dvě sekundy. Využil totiž chybu v titulu, o které doposud zatím nikdo nevěděl. Upozornil na to server Tech Spot.

Foto: repro Summer Games Done Quick

Nadšenec dokončil hru Super Mario 3 za pouhé dvě sekundy.

Článek

Svůj um nadšenec předvedl na akci Summer Games Done Quick, ve které jednotliví hráči soutěží v tzv. speedrunningu. Při této disciplíně se uživatelé snaží zdolat staré tituly v co nejkratším možném čase.

Právě ais523 se postaral o absolutní rekord ve hře Super Mario 3. V podstatě hned, jak se na obrazovce objevil známý červený instalatér, obrazovka se přepnula na závěrečnou scénu s princeznou. Počítadlo se v tu chvíli zastavilo na dvou sekundách.

Sluší se nicméně podotknout, že nadšenec úplně čestně nepostupoval. Takto rekordního času dosáhl především díky tomu, že objevil již zmiňovanou zranitelnost v tomto třicet let starém titulu. Ta mu umožňovala simulovat stisk šesti tisíc tlačítek v jeden okamžik.

Jakmile byly tisíce příkazů zaslány do titulu Super Mario 3, malý instalatér v podstatě opravdu absolvoval všechny úrovně. Byla to ale taková rychlost, že hra nedokázala vykreslit nic jiného než závěrečnou scénu.

Za méně než pět minut

Světový rekord v původním Super Mariovi drží v současnosti mladík, který si říká Darbian. Ten bez jakýchkoli podobných zlepšováků zvládl hru dohrát za čtyři minuty 57 sekund a 26 setin sekundy. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Nový světový rekord ve hře Super Mario

Poprvé se za méně než pět minut podařilo hru Super Mario dohrát už v polovině roku 2014 uživateli vystupujícímu pod přezdívkou Blubber. Ten tehdy prošel všechna kola a zachránil princeznu před drakem za pouhé čtyři minuty 57 sekund a 62 setin sekundy. [celá zpráva]

Speedrunning je v posledních letech velice oblíbená disciplína. Vedle Super Maria se snaží nadšenci dohrát co nejrychleji například také tituly Morrowind, Sonic, Doom či Legend of Zelda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám