Hlavní obsah

Deceptikoni a Autoboti měří síly v titulu Transformers: Devastation. Láká na skvělou hratelnost

Novinky, ryn

Megatron se vrací a opět si chce usurpovat Zemi pro sebe. Lidstvo se tak musí zase spolehnout, že Autoboti v čele s Optimusem tuto prekérní situaci vyřeší a na Zemi zavládne klid. A není nic lepšího než nakopat zadek hromadě Deceptikonů například dinosauřím Grimlockem!

Upoutávka na hru Transformers: DevastationVideo: PlatinumGames

 
Článek

Nejdříve je nutno říci, že nový Transformers: Devastation se nijak neopírají o filmové univerzum, ale o to staré dobré, seriálové. Veškeré souboje jsou tak více hravé, méně realistické a dialogy správně praštěně přehnané.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Transformers: Devastation

Cíl je tedy jednoduchý. Porazit Megatrona. K tomu si hráč může po úvodu vybrat, za jakého Autobota bude hrát, přičemž každý z nich má odlišný druh hratelnosti. Hráči tak mohou hrát za všemi milovaného Bumblebeeho, Optimuse Prima, dinosauřího Grimlocka, Sidesweepa či Wheeljacka.

To nejlepší, co hra nabízí, je však právě freneticky šílená hratelnost, kterou jsou vývojáři z PlatinumGames proslaveni. Berou tak to nejlepší ze svých titulů, jako je Bayonetta či Metal Gear Rising, a chytře s rozumem to implementují do nových Transformerů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Transformers: Devastation

Hráč tak může při soubojích uskakovat nepřátelských projektilům či ranám zblízka, a pokud se mu to povede perfektně, tak ho hra odmění krátkým zpomalením času. Samotné řetězení jednotlivých komb je díky rychlé transformaci ve vozidlo naprostou dokonalostí.

Je vidět, že vývojáři vědí, co dělají. Novinka však není pouze o mlácení, ale hráč si své Autoboty může vylepšovat, a přizpůsobit si tak hratelnost svému hernímu stylu. Během plnění jednotlivých misí tak získává různé typy zbraní, a to jak na blízko, tak i střelných na dálku. Někdo tak ocení agilnější souboje s meči a další naopak pomalejší, ale silnější se sekerou či kladivem.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Transformers: Devastation

A povedlo se také technické zpracování. I přes některé krkolomnější příběhové animace je jinak zpracování perfektně věrné animovanému seriálu. Stejně jako South Park: The Stick of Truth, tak i Transformers: Devastation kolikrát vypadají jako další epizoda slavného seriálu.

Krčit v koutě se rozhodně nemusí ani hudební stránka titulu, protože zní správně rockově z konce 80. let a evokuje jak nostalgické vzpomínky na seriál, tak podporuje akční dění na obrazovce.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Transformers: Devastation

Rozhodně má hra i své mouchy. Mezi ty největší patří herní doba, která se pohybuje někde kolem šesti hodin. Naštěstí se pak otevře dodatečný režim New Game+, a jelikož je hratelnost naprosto perfektní, nejeden hráč bude chtít získat to nejlepší možné hodnocení ve všech misích. Dále se někomu může zdát obtížnost trochu vyšší, jelikož titul doopravdy neodpouští, a tak se může občas stát, že hráč vytuhne na jednom místě.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Transformers: Devastation

PlatinumGames to znovu dokázali! Transformers: Devastation je neskutečně zábavnou akcí, která potěší všechny fanoušky žánru, a milovníci Transformerů dostávají pořádný titul, který Autobotům nedělá ostudu. Autoboti, vyrážíme!

Transformers: Devastation vyšlo pro osobní počítače, konzole staré generace Xbox 360, PlayStation 3 a nové konzole Xbox One, PlayStation 4.

HODNOCENÍ: 8/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám