Hlavní obsah

První dojmy z Gears of War - Ultimate Edition

Novinky, ryn

Gears of War rozhodně patří na piedestal mezi exkluzivní hry pro konzoli Xbox 360. S pomalu přicházejícím čtvrtým dílem pro nový Xbox One jsme měli šanci si na veletrhu zahrát remaster prvního dílu. Je po skoro deseti letech stále o co stát?

Upoutávka na hru Gears of War - Ultimate Edition Video: The Coalition

 
Článek

Prezentace nejprve začala krátkým úvodem od vývojářů, kde zmiňovali to nejdůležitější z přípravy samotného remasteru. Jako cíl si dali, že nechtějí udělat jen další port, kde nic neupraví, ale pouze zprovozní hru na novou konzoli. Předělali  většinu obsahu, a to od textur až po vylepšení enginu, na kterém hra běží.

Foto: The Coalition

Památné setkání jednotky Delta s nepřátelským Brumakem

Remaster tak využívá výkonu konzole Xbox One a dnešních osobních počítačů a grafický skok oproti devět let starému dílu je znatelný. Na konzoli hra nyní běží ve Full HD rozlišení a v 60 snímcích za vteřinu.

Co se týká dema samotného, mohli jsme si zahrát dvě mise. Jednu z kapitoly, která prezentovala nové efekty deště a dynamické nasvícení, a poté druhou, která byla tehdy součástí pouze verze pro osobní počítače, a nyní tak konečně zavítá také na herní konzoli.

Foto: The Coalition

Jeden z největších sympaťáků z her - Augustus Cole

Čeho jsme si ihned všimli, bylo to, že se titul stále krásně hraje, a jen toto poukazuje na to, jak moc nadčasový první díl byl. Samozřejmě vývojáři trochu upravili ovládání a celkovou odezvu, ale spíše se přiblížili schématu, které poté nabízely další díly v sérii. Masakrování locustů však hráče stále baví a jejich ikonické porcování pomocí k pušce přidělané motorové pily neomrzí ani po devíti letech.

Během hraní kampaně v kooperaci bylo možné si také všimnout, že všechny modely postav jsou vylepšené, stejně jako veškeré příběhové animace, které vývojáři kompletně předělali a zmodernizovali. Toto může být však problém pro některé fanoušky série, protože některé animace nabízejí trochu rozdílnou atmosféru či záběry kamery než originál.

Foto: The Coalition

Jádro jednotky Delta. Dominic Santiago (vlevo) a Marcus Fenix

Zároveň máme pro majitele konzole Xbox One skvělou zprávu. Pokud si pořídíte Gears of War – Ultimate Edition v rozmezí srpna až prosince tohoto roku, tak v rámci zpětné kompatibility na Xbou One hráči získají všechny díly, které vyšly na Xbox 360. Stačí si pouze tuto hru zahrát na Xbox Live a tituly se zařadí do knihovny, jakmile bude zpětná kompatibilita oficiálně spuštěna v listopadu tohoto roku.

Remaster prvního dílu tak stále dokazuje, jak byl první díl při vydání nadčasový. Stále se hraje skvěle a už se těšíme, až v kooperaci budeme opět odrážet hordy locustů.

Foto: The Coalition

Marcus už se těší do další bitvy proti locustům

Gears of War: Ultimate Edition vyjde pro osobní počítače a konzoli Xbox One 28. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám