Hlavní obsah

E3 2015: Microsoft odhaluje nové Gears of War a konečně ukazuje více z HALO 5

Novinky, ryn

Softwarový gigant Microsoft na letošním ročníku videoherní výstavy E3 předvedl připravované tituly. Hráči se konečně dočkali například nových Gears of War, Forzy Motorsport s pořadovým číslem šest či hratelné ukázky z kampaně pro HALO5.

Upoutávka na režim Warzone ze hry HALO 5: GuardiansVideo: 343 Industries

 
Článek

Jako první na pódium přišla Bonnie Rossová, která měla za úkol představit HALO 5: Guardians. V novém díle této legendární série se hráči zhostí jak role seržanta Jamesona Locka, tak i kultovního Master Chiefa. Jejich kampaně se propojují, kdy Locke nahání Master Chiefa.

Zpátky do hry se také vrací Edward Buck z HALO: ODST, kterému propůjčil svou podobu i hlas herec Nathan Fillion. Na hráče ovšem opět čeká propracovaný režim pro více hráčů v čele s režimem Warzone.

Samozřejmostí je možnost hrát titul v kooperaci až čtyř hráčů, načež podle příběhové kampaně budou hrát za příslušnou jednotku elitních vojáků. HALO 5: Guardians vyjde exkluzivně pro konzoli Xbox One 27. října.

Foto: 343 Industries

Ukázka ze hry HALO 5: Guardians

Dále Microsoft zveřejnil zbrusu nový titul zvaný ReCore. U toho nám bohužel ukázal pouze renderovaný filmeček, kde hraje hlavní roli tajemná žena a její robotický pes v písčitém post-apokalyptickém světě. Navnadil však dostatečně, protože za titulem stojí tvůrci slavné série Metroid Prime. ReCore vyjde na jaře příštího roku exkluzivně pro konzoli Xbox One.

Ukázka na hru ReCoreVideo: Armature Studio

Jedno z největších překvapení je však oznámení zpětné kompatibility na konzoli Xbox One. Hráči bez jakéhokoliv poplatku budou schopni hrát své staré hry z konzole Xbox 360 na nové konzoli Xbox One a zároveň využívat nových funkcí konzole například pro pořizování screenshotů či nahrávání videa. Kromě toho gigant oznámil novou verzi ovladače s podtitulem Elite, který půjde přizpůsobovat.

Ukázka nového ovladače s podtitulem EliteVideo: Microsoft

Fanoušky závodních her určitě potěšila ukázka z připravované šesté Forzy Motorsport, která bude obsahovat více než 450 vozidel s funkčním kokpitem. Forza Motorsport 6 vyjde 15. září exkluzivně pro konzoli Xbox One.

Upoutávka na hru Forza Motorsport 6Video: Turn 10 Studios

Mimo to se na konferenci objevili také tituly, které zavítají i na ostatní platformy, jako je například The Division, pokračování on-line akce Plants vs Zombies: Garden Warfare, Rainbow Six: Siege, Fallout 4, Gigantic, či tituly jako je Tacoma, Beyond Eyes od nezávislých studií díky programu ID@Xbox pro podporu nezávislých vývojářů.

Upoutávka na hru TacomaVideo: Fullbright

Brian Horton s sebou přinesl konečně hratelnou ukázku z časové exkluzivity Rise of the Tomb Raider, ve které se známá Lara Croft s kolegou ocitá v zasněženém prostředí a pomocí cepínů zdolává ledové stěny hor a vyhýbá se kráterům, které na ní padají. Podmínky se však bleskurychle mění, začíná sněhová lavina a Lara musí utíkat o život. Vše navazuje na vřele přijatý restart série z roku 2013. Rise of the Tomb Raider vyjde exkluzivně pro konzoli Xbox One 10. listopadu. O tom, jak dlouho bude časová exkluzivita pro konzoli Microsoft, se stále ještě neví.

Reklama na připravované tituly pro konzoli Xbox OneVideo: Microsoft

Poté se na pódiu objevil Craig Duncan ze studia Rare a odhalil připravovaný on-line titul s pirátskou tématikou zvaný  Sea of Thieves, kde budou hráči svádět souboje na divokém moři.

Upoutávka na hru Sea of ThievesVideo: Rare

Rod Fergusson ze studia The Coalition uvedl Gears of War: Ultimate Edition a nový díl, který se jmenuje Gears 4. Ukázka se odehrávala v temném prostředí, kde tolik nevynikaly detaily, ale vypadá to, že se tvůrci poučili z chyb, které udělalo studio People Can Fly v díle Judgement.

Foto: The Coalition

Ukázka ze hry Gears 4

Microsoft tak na konferenci ukázal, jaká nálož her vyjde tento a příští rok na konzoli Xbox One a počítače s operačním systémem Windows. Více oznámení si schovává na srpnový veletrh Gamescom.

Reklama

Výběr článků

Načítám