Hlavní obsah

Videohry patří na olympiádu, míní tvůrce World of Warcraft

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videohry by se měly stát součástí olympijských her. Uvedl to podle serveru BBC Rob Pardo, který je tvůrcem populární internetové hry World of Warcraft. Dodal, že videohry mohou být vizuálně přitažlivé po široký okruh diváků.

Foto: Blkizzard Entertainment

Ukázka ze hry World of Warcraft

Článek

Pardo upozornil, že pojem "sport" má v současnosti velmi široký význam. "Videohry mají prostor k tomu, aby se staly divácky úspěšným sportem," prohlásil. Soutěžení ve videohrách, označované jako e-sport, již nyní přitahuje milióny diváků, píše BBC.

Foto: Profimedia.cz

Rob Pardo

"Pokud chcete definovat sport jako něco, co je spojeno s velkou fyzickou námahou, pak je těžké tvrdit, že by videohry měly být považovány za sport. Když se však podívám, co je již nyní součástí olympijských her, začínám takovouto definici zpochybňovat," řekl Pardo. Poukázal rovněž na "bleskurychlé" reflexy profesionálních hráčů videoher a na jejich schopnost činit velmi rychlá rozhodnutí v reálném čase.

BBC nicméně upozorňuje, že zařazení nových sportů na olympijské hry představuje zdlouhavý a obtížný proces.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám