Hlavní obsah

Za 18 let se v Česku a na Slovensku prodal milión konzolí PlayStation

– Praha

Výrobce elektroniky Sony prodal na českém a slovenském trhu od roku 1996 jeden milión herních konzolí PlayStation. Poslední verze PS4 se přitom prodává čtyřikrát rychleji než předchozí PS3 za stejné období od uvedení na trh. Oznámili to ve čtvrtek zástupci Sony.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Článek

Za 18 let historie PlayStation v Česku a na Slovensku se prodaly více než tři milióny her napříč všemi platformami a přes jeden milión kusů originálního příslušenství. Konkurenční Microsoft lokální prodejní čísla své konzole Xbox nezveřejňuje, stejně tak Nintendo.

Foto: Sony

PlayStation Vita

„I když je pro nás v současné době PS4 hlavním prodejním artiklem, nezapomínáme ani na přenosnou PS Vita a PS3, které i nadále budeme podporovat vydáváním kvalitních a inovativních her. V listopadu pak nově zařadíme do našeho portfolia i PlayStation TV," uvedl manažer PlayStation Ivan Bradáč.

Mikrokonzole PlayStation TV bude dostupná v Česku a na Slovensku od 14. listopadu za 99 eur včetně tří digitálních her. PlayStation TV je zábavní systém využívající funkci Remote Play, která hráčům přinese možnost zahrát si hry PS4 na separátní televizi.

Foto: Sony

PlayStation 3

Sony PlayStation 4 slibuje inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání je k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudí za pár vteřin. Také mizí nepříjemná vlastnost trojky, která otravovala snad každého hráče – čekání na stahování aktualizací před zahájením hry. Nově se načte část updatu a zbytek bude pokračovat na pozadí během hraní.

Jedním z lákadel novinky má být vysoký výkon. Přeci jen třetí generace PlayStation byla představena už v roce 2006 a za tu dobu pochopitelně zestárla. Čtyřka bude postavena na upravené PC platformě, jejímž základem bude x86 procesor a 8 GB operační paměti.

Vylepšení se dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce, disponuje ale navíc dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu. Součástí ovládacího systému bude i dvojice kamer.

Foto: Sony

PlayStation 4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám