Hlavní obsah

Might & Magic X: Legacy – nemilosrdné dobrodružství

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to jen otázka času, kdy vyjde pokračování kultovní série Might & Magic, a po úspěchu titulu Legend of Grimrock téměř jistota, že již desáté pokračování na sebe nenechá dlouho čekat a vývojáři ze studia Limbic Entertainment pod záštitou Ubisfotu vydávají další díl s podtitulem Legacy. Vyplatilo se čekání?

Foto: archív tvůrců

Might & Magic X: Legacy

Článek

Začátek okamžitě vrhá hráče do dobře známé obrazovky s výběrem družiny, kterou si hráč může vytvořit kompletně podle svých představ – vybírá si rasu postav, jejich roli a další atributy. Pro začátečníky v žánru tu je také volba předem nastavené skupinky. Po vytvoření začíná její dobrodružství na Agynském poloostrově.

Foto: archív tvůrců

Might & Magic X: Legacy

Po uvedení do příběhu družina připlouvá do nemalé vesnice, kde ji čekají první úkoly včetně ikonického zabíjení pavouků v prvním sklepení, tak začínaly všechny hry tohoto žánru. Protože se jedná o RPG ze staré školy, tak pohyb družiny hrdinů je krokovací po čtverečkách a souboje probíhají na tahy.

Okolní svět je pestrobarevný, protože se jedná o stejný „vesmír“ jako v strategii Heroes of Might & Magic, tak velice kouzelně vykreslený. Oproti známému Legend of Grimrock se ale titul neodehrává pouze v temných kobkách a sklepeních, ale také ve vesnicích, městech a rozsáhlém okolí. Díky tomu není hra lineární a hromada vedlejších úkolů dodává příjemnou volnost.

Might & Magic X: Legacy je povedeným RPG ze staré školy, kterému modernější háv neublížil.

Protože se jedná o žánr RPG, tak družina za souboje a plnění úkolů získává zkušenosti, díky kterým se zvyšuje úroveň postav – ty se učí nové schopnosti. Souboje jsou těžké, je nutno v nich taktizovat a volit správné útoky hlavně při boji s většími bossi. Nostalgiky také potěší návrat různých hádanek a puzzlů, které zavaří mozkové závity nejednomu hráči.

Foto: archív tvůrců

Might & Magic X: Legacy

Grafické zpracování titulu není perfektní, ale díky kouzelnému světu dokáže hráče vtáhnout. Obzvlášť postavy monster jsou povedené. V čem titul exceluje, tak to je hudební stránka plná líbivé orchestrální hudby. Bohužel se hra nevyhnula některým technickým chybám v optimalizaci, proto někdy trpí například delším načítáním lokalit.

Might & Magic X: Legacy je povedeným RPG ze staré školy, kterému modernější háv neublížil a ukazuje, že tento žánr zdaleka není mrtvý a má co nabídnout. Titul je k dispozici pro osobní počítače a je opatřen českou lokalizací formou titulků. Pořídit se dá krabicová verze nebo digitální s bonusy.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Výběr článků

Načítám