Hlavní obsah

Assasins Creed IV: Black Flag – z piráta zabijákem

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik stovek vývojářů z osmi studií společnosti Ubisoft pracovalo na čtvrtém pokračování kultovní série Assasins Creed, které je tentokrát zasazené do krásného karibského prostředí.

Assasins Creed IV: Black Flag

 
Článek

Je 18. století a divokým mořem brouzdá britský pirát Edward Kenway. Ten se díky námořní bitvě střetne s členem cechu nájemných vrahů, který je dobře známý z posledních her série.

Osud tomu nechtěl, ale vrah skoná pod Edwardovou kudlou a tím začíná jedno obrovské a zábavné dobrodružství. Druhou hlavní „postavou“ je loď Jackdaw a její posádka, díky které hráč drancuje obchodní lodě ve vynikajících námořních bitvách.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Minulost i budoucnost

Edward se setkává s tajemnými templáři a zjišťuje, že existuje jakási Observatoř. Místo, díky kterému by se mohl pořádně obohatit. Edward je obklopen sympatickou posádkou, kterou tvoří například proslulý pirát Černovous, Charles Vane nebo nádherná Anne Bonny.

Čtvrté pokračování série mírně odsunuje hlavní příběh o nekonečném souboji templářů s asasíny na vedlejší kolej a hráči dává nekonečně mnoho možností jak se zabavit v tomto pirátském období.

Foto: Ubisoft

Ukázka ze hry

V druhé dějové rovině se hráč převtělí, díky událostem z minulých dílů, do role nejmenovaného testera společnosti Abstergo. Tato část hry je zasazená do 21. století. Je ale spíše pasivní, a tak hráč poslouchá rozhovory zaměstnanců nebo řeší menší logické hádanky.

Obrovské množství obsahu

Vývojáři do titulu implementovali obrovské množství obsahu. Hra tak nabízí sbírání námořnických popěvků, hledání pokladů, obsazování ostrovních základen, lovení zvířat na moři i souši a velké množství vedlejších misí. Po dohrání příběhové kampaně také zabaví režim pro více hráčů.

Audiovizuální stránka hry je perfektní. Brian Tyler naladil pirátskou strunu, díky které je hudební stránka doopravdy kvalitní, a vývojáři z Ubisoftu využili všechny možnosti enginu AnvilNext ke krásnému zpracování, které místy doplňují impozantní scenérie.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Vývojářům se riskování s piráty vyplatilo a skeptikům dokázali, že tato série má ještě co říci. Titul je také obohacen doprovodnou aplikací pro tablety se systémem iOS a Android, na které hráč může sledovat svůj postup nebo odemykat bonusový obsah.

Titul je k dispozici pro osobní počítače, konzole PlayStation 3 i Xbox 360. Je dostupný také na konzole nové generace PlayStation 4 a Xbox One. Potěší česká lokalizace formou titulků.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám