Hlavní obsah

Konec utrácení peněz, výrobci chystají herní revoluci

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká cena nových televizních konzolí a samotných her je to, co odrazuje nadšence od hraní nejvíce. To si alespoň myslí zástupci společnosti BlueStacks. Proto přišli s ambiciózním nápadem, jak tento problém vyřešit. Konzole společně se stovkami her vyjde jen na pár dolarů měsíčně.

Foto: BlueStacks

Konzole BlueStacks Gamepop

Článek

Nový projekt týmu BlueStacks se jmenuje Gamepop. V podstatě jde o novou herní konzoli, která je postavena na podobných součástkách jako chytré mobilní telefony a počítačové tablety. K televizoru se jednoduše připojí prostřednictvím HDMI konektoru.

Díky tomu, že je konzole vybavena operačním systémem Android, je možné na ní hrát tisíce nejrůznějších her. Tvůrci počítají s tím, že stoky placených titulů k ní budou dodávat v rámci měsíčního předplatného.

Počítá se s dostupností i mimo USA

Místo tisíců korun, za kolik by se dalo podobné zařízení včetně bezdrátového ovladače zakoupit, tak bude stačit měsíčně zaplatit v přepočtu necelých 150 korun. Nové hry by v rámci této ceny měly přibývat každý měsíc. K dispozici samozřejmě budou i stovky dalších bezplatných titulů.

Na novinku již spustili zástupci společnosti BlueStacks předobjednávky na svých internetových stránkách. Dokonce počítají i s vývozem mimo USA – klidně i do České republiky, za to si však zájemci připlatí 400 Kč v rámci poštovného a balného.

Foto: Ouya

Herní konzole Ouya

Z jiného úhlu šla na problematiku vysokých nákladů při pořizování her a konzolí společnost Ouya. Ta již od loňského roku pracuje na stejnojmenné konzoli, která je postavena na podobných součástkách jako je Gamepop.

Za její pořízení však požaduje 2000 Kč, což je také výrazně méně, než za kolik se prodávají stávající systémy zavedených společností. Na pultech obchodů se Ouya objeví již na konci června, a to nejprve v Kanadě, Anglii a USA. Již nyní výrobce dojednává dodávky také pro Německo, Itálii, Japonsko a Latinskou Ameriku. Dostupnost v Česku zatím nebyla oficiálně potvrzena. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám