Hlavní obsah

Herní revoluce: Konzole za 2000 korun nabídne hry zadarmo

Novinky, zgl

Když se v minulém roce poprvé objevily zprávy o nové herní konzoli Ouya, bylo zřejmé, že na trhu způsobí díky své nízké pořizovací ceně (2000 Kč) malou revoluci. Výrobce ale zajde ještě dál – aby co nejvíce podpořil poptávku po novince, nabídne pro ni hned po startu celou řadu her zadarmo.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

 
Článek

Hned po zahájení prodeje bude k dispozici stovka her. Už to nejspíše herní komunitu zaujme, neboť konkurenční přístroje nabízejí zpravidla při uvedení na trh maximálně tři desítky titulů. Příkladem může být loňský start konzole Wii U, kdy lidé mohli zakoupit jen 23 her. Během tří měsíců se jejich nabídka rozrostla na 50.

Lákadlem bude jistě i cena. Zatímco většina titulů pro zavedené konzole často stojí i více než tisícovku, všech sto titulů pro model Ouya by podle serveru Mashable mělo být zadarmo. Vývojáři budou vydělávat na zobrazování reklamy během hraní.

Foto: Ouya

Herní konzole Ouya

Některé tituly zase nabídnou jen hratelné ukázky a odblokovat je bude možné pouze za poplatek, podobně jako je to dnes u počítačových tabletů a chytrých telefonů. I tak by se ale jejich cena měla stále pohybovat v řádech stokorun.

Na hrách pro systém Ouya pracuje již více než osm tisíc vývojářů, díky čemuž by měly vycházet nové tituly prakticky každý den. Hned po startu se počítá například s Final Fantasy III, Beast Box Turbo či Stalagflight.

Prodeje odstartují v červnu

Na trhu se konzole Ouya objeví v červnu, na stránkách výrobce (ouya.tv) ji je však možné již od února předobjednat. Velkým lákadlem je kromě bezplatných her jistě i pořizovací cena – za 2000 Kč totiž žádné jiné podobné zařízení nekoupíte.

Minimální ceny se podařilo dosáhnout využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Foto: Ouya.tv

Předobjednávat konzoli je možné na stránkách výrobce.

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení.

Kvůli zachování co nejnižší ceny je konzole dodávána pouze s jedním ovladačem. Druhý je možné dokoupit za necelých tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám