Hlavní obsah

Zakřivený monitor od Samsungu cílí na hráče, láká na tenké rámečky

Novinky, ort

Má lépe vtáhnout hráče do děje hry a zároveň šetřit jeho oči při dlouhých večerech prosezených před počítačem. Řeč je o novém monitoru Samsung C27JG5, který mimo jiné láká také na velmi tenké rámečky okolo displeje.

Samsung C27JG5 Video: archív výrobce

 
Článek

Novinka nabízí rozlišení WQHD, tedy 2560 x 1440 obrazových bodů. Alespoň v rychlosti připomeňme, že standard 2K nabízí čtyřikrát vyšší rozlišení než v případě HD. Obrazovka typu VA se dále chlubí kontrastním poměrem 3000:1 či vysokou obnovovací frekvencí 144 Hz, kterou ocení především hráči.

Zakřivení s poloměrem oblouku 1800 mm podle výrobce minimalizuje únavu očí tím, že redukuje změny ve vzdálenosti, na niž musí oči uživatele ostřit. Díky tvaru obrazovky má uživatel u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen.

Foto: archív výrobce

Samsung C27JG5

Monitor Samsung C27JG5 zaujme na první pohled svým povedeným vzhledem. Zakřivená 27palcová obrazovka má totiž velmi tenké rámečky a samotný panel je doplněn o stříbrný, do stran rozkročený podstavec.

Režimy určené pro hraní her a sledování filmů automaticky optimalizují úroveň gama a zobrazení černé, kontrast, ostrost a sytost pro všechny žánry her a filmů. Uživatelé mohou také okamžitě a snadno během hry zkontrolovat a upravit nastavení nejdůležitějších parametrů obrazu pomocí ovládacího menu OSD s uživatelským rozhraním v herním stylu.

Prodávat se monitor Samsung C27JG5 začne v průběhu září, někteří prodejci jej nicméně v rámci předobjednávky nabízejí již nyní. Cena novinky byla stanovena na 8900 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung C27JG5

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám