Hlavní obsah

Špičkový tablet od Xiaomi zlevnil před Vánocemi o tisíce korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlajková loď společnosti Xiaomi je na trhu už několik měsíců. Mi Pad, stejně jako chytré telefony tohoto výrobce lákal při svém uvedení atraktivním poměrem cena/výkon. Za deset tisíc byla jeho výbava skvělá. Před Vánocemi navíc tento tablet zlevnil o další tři tisíce.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Pad

Článek

Podle Zboží.cz je možné Xiaomi Mi Pad koupit aktuálně nejlevněji za 6490 Kč. Někteří tuzemští výrobci si však přístroj stále cení klidně i na 8500 Kč.

I přes relativně nízkou cenu patří Xiaomi Mi Pad k nejvýkonnějším tabletům na trhu a směle se může měřit s konkurencí od společnosti Apple. Pracovní tempo u něj udává čtyřjádrový procesor nVidia Tegra K1 při frekvenci 2,2 GHz, který má k dispozici dále 2 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Pad

Velkou předností Xiaomi Mi Pad je také dotykový displej s úhlopříčkou 7,9 palce. Nabízí totiž nadstandardní rozlišení QXGA, tedy 2048 x 1536 obrazových bodů. Kapacita úložného prostoru činí 16 GB a je ji možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet micro SD.

Samozřejmostí jsou dva fotoaparáty, osmimegapixelový na zadní a pětimegapixelový na přední straně. Ve výbavě tabletu, který pracuje pod taktovkou operačního systému Android 4.4, nechybí ani bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth.

Od smartphonů k tabletům

Mi Pad je prvním tabletem společnosti Xiaomi. Tento čínský výrobce se v posledních dvou letech těšil neustále narůstající popularitě především díky nabídce smartphonů. Slušně vybavené modely se totiž prodávají za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu, a i proto jsou nové telefony tohoto výrobce prakticky okamžitě po uvedení na trh vyprodány.

Díky tomu se také společnost Xiaomi stala ve druhém čtvrtletí jedničkou na lukrativním čínském trhu s chytrými telefony, který je největší na světě. Předčila tak jihokorejského elektronického giganta Samsung. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám