Hlavní obsah

Webkamera se chlubí umělou inteligencí. Má i vlastní operační systém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělá inteligence je dnes běžně používána v chytrých telefonech, aby dopomohla k lepším fotografiím. Nově na tuto technologii sází také webkamery od společnosti Logitech, které jsou určeny pro videokonference, tedy pro firemní nasazení.

Foto: archív výrobce

Logitech Rally Bar Mini

Článek

Dvě novinky pyšnící se umělou inteligencí se jmenují Rally Bar a Rally Bar Mini. Jak již samotný název napovídá, rozdíl je především v rozměrech zařízení.

I když obě zařízení vypadají skutečně na první pohled jako webkamery, ve skutečnosti jde o sofistikované řešení, které kombinuje audio i video. Dokonce má i vlastní operační systém, díky kterému dokáže pracovat i bez PC.

Foto: archív výrobce

Logitech Rally Bar

Jediné připojení, které tak uživatel musí řešit představuje HDMI kabel k zobrazovači, kterým se může stát televizor či projektor, napájení ze sítě a připojení k internetu. To lze zajistit pomocí ethernetového kabelu, nebo jednoduše prostřednictvím WiFi.

Kamera dovede snímat obraz v rozlišení 4K a disponuje pětinásobným optickým a trojnásobným digitálním zoomem, díky čemuž je možné měnit úhly záběru. A tím se dostáváme i k tomu, co umí umělá inteligence v praxi. Dovede sledovat účastníky konference a neustále je udržovat v záběru, i když chodí po místnosti.

Levné webkamery opět zmizely z obchodů. Kvůli koronaviru

Hardware

Podobných sofistikovaných technologií naleznete u obou novinek daleko více, například RightLight zajišťuje přirozené barevné podání pleťových tónů i za zhoršených světelných podmínek.

Podobné videokonferenční systémy pro firmy vyjdou klidně i na několik stovek tisíc korun. Logitech Rally Bar tak drahý není, i když si ho jen tak domů k počítači pořídí málokdo. Vyjde na 110 990 Kč, verze Mini pak stojí 77 490 Kč.

Systém od Logitechu zkrátka není určen pro běžné uživatele, nicméně jasně ukazuje, co všechno by mohly jednou umět i obyčejné webkamery u počítačů.

Foto: archív výrobce

Logitech Rally Bar

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám