Hlavní obsah

Virtuální realita od Sony se chystá do Česka, nabízet se bude za méně než 11 000 Kč

Novinky, ort

Přesně za dva týdny se v Česku začne prodávat dlouho očekávaný headset pro virtuální realitu PlayStation VR. Řada tuzemských prodejců již novinku nabízí v rámci předobjednávky, systém od společnosti Sony si cení na méně než 11 000 korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

Nejlevněji je možné PlayStation VR zakoupit za 10 512 Kč. Za méně než 11 tisíc korun přitom nabízí podle Zboží.cz headset drtivá většina tuzemských prodejců. Najdou se však i tací, jejichž nabídky pomyslnou hranici 11 000 Kč překračují.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

V každém případě pořizovací cena bude jedním z největších lákadel novinky. Konkurenční modely Oculus Rift či HTC Vive totiž atakují svou cenovkou hranici 20 000 Kč. Řešení od Sony je tedy výrazně levnější.

Už nyní se podle něj mohou hráči těšit na bezmála dvě desítky titulů, které se budou odehrávat ve světě virtuální reality, i když původně jich bylo přislíbeno pouze 15. Do října, kdy se má začít PlayStation VR prodávat, se seznam nabízených her pravděpodobně ještě prodlouží. [celá zpráva]

Jeden displej, dva různé obrazy

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960 x 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény ve hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Sony PlayStation VR bude konkurovat již zmiňovaným headsetům Oculus Rift a HTC Vive. O přízeň zákazníků se utká také se systémem od Microsoftu. Novinka amerického softwarového gigantu zvaná HoloLens však láká na tzv. rozšířenou realitu. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Headset pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens v akciVideo: Microsoft

Potvrzené tituly pro PlayStation VR

:: Batman

:: Final Fantasy XV

:: Resident Evil 7

:: Star Wars

:: Eagle Flight

:: Farpoint

:: Playroom VR

:: PlayStation VR Worlds

:: Rez Infinite

:: RIGS

:: SuperHyperCube

:: Super Stardust

:: Thumper

:: Until Dawn: Rush of Blood

:: Summer Lesson

:: Joysound VR

:: The Idol M@ster Cinderella Girls Viewing Revolution

:: Hatsune Miku: VR Future Live

:: Dead or Alive Xtreme 3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám