Hlavní obsah

Usaďte svůj pevný disk do dokovací stanice

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Externí rámečky a boxy na pevné disky jsou mezi uživateli velice oblíbené řešení, které jim umožní přenášet poměrně velké datové úložiště. Problém však může nastat, pokud máte více pevných disků. Řešením může být speciální dokovací stanice, která si poradí s 2,5“ i 3,5“ disky.

Článek

Dokovací box Welland ME-601J pojme libovolný 2,5" nebo 3,5" pevný disk s modernějším rozhraním Serial-ATA (jedná se tedy o novější desktopové a notebookové disky). Dokovací stanice se napájí z externího adaptéru.

Hliníková konstrukce se stará o dobrý odvod tepla od disku. Součástí balení je stojánek pro vertikální umístění. K počítači je rámeček možné připojit pomocí rozhraní USB, nebo eSATA.

TIP:Český trh nabízí i jiné dokovací boxy. Ty však mohou být ochuzeny o některé funkce, nebo konektorovou výbavu. Podobně je na tom i dokovací stanice Digitus DA-70540-1. Ten je stejně drahý jako zařízení společnosti Welland, ale nenabízí připojení eSATA.

Díky rozhraní USB můžete disk propojit téměř s libovolným počítačem či notebookem, který je vybaven portem USB. Rozhraní eSATA umožňuje použít maximálního potenciálu disku a jeho přenosové rychlosti.

Samozřejmostí je podpora pro Hot-swap. Box lze tedy k počítači kdykoliv připojit nebo odpojit bez nutnosti restartu operačního systému. Jeho použití je rovněž velmi snadné a spočívá ve vložení disku shora a připojení dokovacího boxu k počítači. Dokovací stanici koupíte za sumu okolo 650 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám