Hlavní obsah

Unikátní USB flashdisk je možné připojit k počítači i chytrým telefonům

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popularita chytrých telefonů je na vzestupu. Využít toho se snaží společnost Force Media, která představila unikátní USB flashdisk nazývaný J-Force. Ten je možné kromě běžných počítačů připojit právě ke smartphonům s microUSB konektorem.

Foto: Force Media

Flashdisk Force Media J-Force

Článek

Flashdisk Force Media J-Force má konektory na obou stranách. Na jedné je klasické USB pro připojení k libovolnému počítači a na druhé microUSB pro spárování s chytrým telefonem nebo dokonce i počítačovým tabletem. V obou případech flashdisk může sloužit pro synchronizaci nebo přenášení dat.

Výrobce na svých internetových stránkách uvádí, že novinka spolupracuje s mobilními operačními systémy Android a iOS od Applu. A to i přesto, že iPhony a iPady microUSB konektory nemají. K jablečným zařízením je totiž nutné dokoupit redukci na klasický USB port. Zda bude přístroj podporovat i jiné platformy, například Windows Phone od Microsoftu, zatím není známo.

Kapacita flashdisku je 4 GB a jeho tělo je vyrobeno ze slitiny hliníku, aby se na cestách nepoškodil. V kapse příliš místa nezabere, neboť jeho rozměry jsou 18 x 73 x 9,2 milimetrů a hmotnost příjemných 39 gramů.

Flashdisk Force Media J-Force se začne v průběhu dubna prodávat na vybraných zahraničních trzích za cenu okolo 450 Kč. Kdy přesně bude novinka k dispozici na našem trhu, zatím není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám