Hlavní obsah

Unikátní konstrukce a vylepšená stabilizace, GoPro ukázalo novou akční kameru

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týdny spekulací jsou u konce. Po dlouhém čekání společnost GoPro konečně odhalila novou generaci akční kamery Hero8 Black, která přináší celou řadu vylepšení. Mezi ty nejvýraznější patří nová konstrukce a vylepšená stabilizace.

Představení akční kamery GoPro Hero8 BlackVideo: archív výrobce

 
Článek

Akční kamery GoPro přišly již před pár lety o ochranná pouzdra. Výrobce vylepšil konstrukci tak radikálně, že bylo kamery možné používat klidně i pod vodou bez jakéhokoliv dalšího příslušenství. Do speciálního rámečku však bylo nutné zařízení vkládat ve chvíli, kdy jste jej chtěli přidělat k držáku nebo stativu.

Souboj akčních kamer. DJI půjde proti GoPro příznivější cenou

Hardware

Tomu je ale s příchodem osmičky konec. Má totiž speciální konstrukci, u které se pacičky pro připevnění vyklápějí přímo ze spodní strany. Výrobce tak tedy citelně zjednodušuje montáž kamery – pro přidělání bude potřeba méně součástek. Vodotěsnost samotné kamery samozřejmě zůstala stejně jako u předchůdce.

Mimochodem s konstrukcí souvisí i volitelné příslušenství. Ke kameře totiž vůbec poprvé v historii půjde přikoupit speciální rámeček s kvalitnějším mikrofonem, k němuž navíc půjde snadno přidělat náhledový displej pro vlogování či LED světlo.

Foto: archív tvůrců

GoPro Hero8 Black

Další vylepšení se týkají samotné kamery. Rozlišení sice zůstalo stejné jako u předchůdce, tedy 4K při 60 snímcích za sekundu, ale nově přidává vylepšenou stabilizaci TimeWarp 2.0. Ta je dostupná i pro nejjemnější rozlišení a v podstatě odbourává nutnost používat nejrůznější stabilizátory.

Zajímavě vypadá také funkce zvaná LiveBurst. Ta dovede pořídit až 90 snímků na jedno zmáčknutí spouště. První momentky se přitom začnou zaznamenávat už 1,5 sekundy před stiskem spouště, kamera zachycuje snímky průběžně kontinuálně – ukládat je začne až při stisku spouště. Díky tomu dovede novinka zachytit i ty sebemenší detaily během akčních scén, uživatel si pak vybere tu nejlepší momentku.

V Česku bude kamera GoPro Hero8 Black dostupná na konci října, už nyní ji je však možné v tuzemských obchodech zakoupit v rámci předobjednávek za 11 490 Kč.

Foto: archív tvůrců

GoPro Hero8 Black

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Co umějí moderní akční kamery

Popularita malých videokamer, které jsou určeny především pro sportovní nadšence, rok od roku stoupá. Tzv. akční kamery mohou být používány v těch...

Výběr článků

Načítám