Hlavní obsah

Unikátní bezdrátová počítačová myš se ovládá nohou

Novinky, Miloslav Fišer

Designérka Liu Yi hledala nový způsob, jak by bylo možné ovládat počítač. Výsledkem jejího usilovného bádání je unikátní bezdrátová myš Flip Flop, která se ovládá výhradně pomocí nohy. I když novinka vypadá na první pohled velice futuristicky, bez problémů dokáže nahradit jakoukoliv obyčejnou počítačovou myš.

Článek

Na první pohled vypadá novinka spíše jako nějaká plážová obuv, než jako počítačová myš. Aby jí totiž bylo možné ovládat, má mohutnou plastovou úchytku, kterou jednoduše zasunete mezi palec a ukazováček na noze.

Těmito dvěma prsty následně celé zařízení ovládáte. Konkrétně pravé a levé tlačítko myši. Obejít se bohužel musíte bez prostředního tlačítka i scrollovacího kolečka.

Designérka Liu Yi věří, že její koncept se brzy začne sériově vyrábět. Využití by mohl najít především u počítačových sestav v obývacích pokojích, kde například u křesla zpravidla není jiná pevná podložka pod myš, než podlaha.

Uplatnit by se myška mohla také u lidí, kteří mají zdravotní problémy a nemohou pohybovat rukama. Díky této nové myši by ale počítač mohli ovládat nohama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám