Hlavní obsah

Umí toho víc než předchůdce. Chytré hodinky od Samsungu dorazily do Česka

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí se začaly oficiálně prodávat nové chytré hodinky od společnosti Samsung. Model Galaxy Watch Active2 toho umí více než první generace, přitom si zachoval stejně příznivou cenovku. Ta je citelně nižší než u konkurenčního modelu Apple Watch Series 5.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Článek

Druhou generaci chytrých hodinek Galaxy Watch Active je možné zakoupit s hliníkovou konstrukcí v černé, stříbrné a růžovo-zlaté, a to ve dvou různých provedeních – s 40 a 44mm ciferníkem a fluoroelastomerovým (FKM) páskem.

Třetí nabízená varianta je ještě luxusnější, jsou nabízeny v černé, stříbrné a zlaté barvě, přičemž 44mm ciferník má tělo z nerezové oceli. Toto provedení se navíc chlubí i podporou LTE připojení, díky němuž bude zajištěn přístup k internetu i bez nutnosti připojeného mobilu.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Právě od zvoleného modelu se odvíjí i výsledná prodejní cena. Podle nákupního rádce Zboží.cz druhou generaci hodinek Galaxy Watch Active nabízí prakticky všechny tuzemské obchody za stejnou cenu. Ta činí 7499 Kč (40 mm), respektive 7999 Kč (44 mm). Dražší bude pochopitelně verze s pouzdrem z nerezové oceli, která se v prodeji ukáže později, stát bude 11 999 Kč.

Pro srovnání: ta nejlevnější verze Apple Watch Series 5 je v současnosti k mání od 11 690 Kč. Jde přitom o 40mm verzi, varianta s 44mm ciferníkem startuje na částce 12 490 Kč. Rozdíl je tedy mezi oběma novinkami několik tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Hodinky Galaxy Watch Active2 nabízí celou řadu fitness funkcí. Mohou při manuálním nastavení sledovat více než 39 druhů cvičení, přičemž sedm z nich lze aktivovat automaticky – včetně běhání, chůze, jízdy na kole, plavání, veslovacího trenažéru, eliptického trenažéru a dynamického tréninku. Praktická je také možnost měření EKG, což je jedno z hlavních lákadel konkurenčních hodinek Apple Watch Series 5.

Všechna provedení dovedou poznat, kdy úroveň stresu u uživatele přesáhla zdravou hranici, načež se zobrazí doporučení, jak se uklidnit. Samozřejmostí je možnost monitorování kvality spánku, stejně jako sledování nejrůznějších sportovních aktivit. Hodinky je možné využít k poslechu hudby či vyřizování zpráv a hovorů.

Chytré hodinky Watch Series 5 od společnosti AppleVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám