Hlavní obsah

Tvůrci Firefoxu chystají levný tablet a stolní počítač

Novinky, mif

Společnost Mozilla se snaží se svým operačním systémem Firefox uspět na mobilním trhu, který opanovávají především platformy iOS od Applu a Android. Ke globálnímu rozmachu by měly tvůrcům populárního internetového prohlížeče dopomoci levný tablet a miniaturní počítač.

Foto: Profimedia.cz

V prodeji jsou již chytré telefony s Firefox OS, výrobce by ale chtěl uspět také na trhu s tablety a stolními PC. (Ilustrační foto)

Článek

O levném tabletu se zástupci Mozilly rozpovídali na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas. Zatím však nebyli konkrétnější, co se hardwarové výbavy týče, upřesněna nebyla ani cena.

Ty nejlevnější tablety se v dnešní době prodávají podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, od 1200 Kč. Pokud chce tedy Mozilla s levným tabletem skutečně uspět, neměla by jeho cena přesáhnout dva tisíce korun.

Na trhu ještě letos

Server Softpedia upozornil, že v letošním roce by se měly na trhu objevit také miniaturní stolní počítače s platformou Firefox, které také budou lákat svojí nízkou cenou. Ta by se měla pohybovat mezi 70 a 100 USD (1400 – 2000 Kč).

Dostupnost miniaturního PC je stejně jako v případě tabletu plánována na letošní rok. Zároveň by se letos v prodeji měly objevit také nové chytré telefony s tímto operačním systémem.

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s nimi se také rozšiřovat uživatelská základna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám