Hlavní obsah

Tchaj-pej se mění ve středobod počítačového světa. Odstartoval veletrh Computex

Novinky, mif

V úterý se oficiálně otevřely brány výstaviště v Tchaj-peji, které hostí Computex – jeden z největších veletrhů výpočetní a spotřební elektroniky. Hlavní město Tchaj-wanu se tak na několik příštích dní stane středobodem technického světa.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

K vidění budou desítky tisíc různých produktů. Kromě nových tabletů a počítačů také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Velká pozornost by se měla na akci věnovat virtuální realitě. Se speciálními helmami a brýlemi, které hráče lépe přenesou do děje jejich oblíbených titulů, se totiž tento rok doslova roztrhne pytel. Řada z nich bude k vidění právě na veletrhu Computex.

Drony a roboti

Ještě loni tento počítačový veletrh připomínal tak trochu zoo plnou dronů. Jinak by tomu nemělo být ani na letošním ročníku, navíc by však měla přibýt celá řada nových robotů.

Roboty se snaží jejich tvůrci již několik posledních měsíců proměnit v inteligentní samostatné stroje, které by uživatelům usnadnily každodenní činnosti. Kromě práce ale mají sloužit také pro zábavu. Jak se jim to daří v praxi, ukážou až následující dny.

Computex 2016 se bude v Tchaj-peji konat až do soboty 4. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám