Hlavní obsah

Tablet pro profíky je velký jako televize a stojí 100 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době se vše točí okolo počítačových tabletů od společností Apple a Samsung. Uspět na tomto trhu se snaží také Panasonic a vůbec neotrokaří. Jeho nejnovější přístroj cílí na grafické profesionály z řad grafiků a designérů. Tomu odpovídá také výkon i cena.

Foto: Panasonic

Toughpad 4K

Článek

Novinka se jmenuje Toughpad 4K, a jak už samotný název napovídá, nabízí 4K rozlišení, a to jako první na světě. Na 20palcové dotykové obrazovce, která svou velikostí připomíná malý televizor, tedy nalezneme 3640 x 2560 obrazových bodů.

Tablet je vybaven plnohodnotným procesorem Intel Core i5, 8 GB operační paměti a grafickým adaptérem nVidia GeForce. Díky tomu by měl v rámci operačního systému Windows 8 nabídnout dostatečný výkon i pro náročné 3D simulace a grafické programy CAD.

Foto: Panasonic

Toughpad 4K

Z řádků výše je patrné, že novinka není rozhodně žádný drobeček. Tomu koneckonců napovídá i hmotnost přesahující dva kilogramy. Na druhou stranu potěší odolná konstrukce – přístroj vydrží bez újmy pád ze 76 cm.

Informace o výdrži výrobce neprozradil, s ohledem na velkou obrazovku a výkonné komponenty však lze odhadovat, že bez elektrické zásuvky se přístroj obejde přinejlepším pár hodin.

Oficiální dostupnost pro tuzemský trh zatím nebyla potvrzena. Cena Toughpadu 4K by se však měla pohybovat okolo 100 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám