Hlavní obsah

Svižné tempo i při nižší ceně. Nokia T20 je povedený tablet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českém trhu se nedávno zabydlel nový tablet značky Nokia. Navzdory atraktivní cenovce láká model T20 na odolnější konstrukci a poměrně svižné pracovní tempo. Ve výbavě dokonce nechybí ani slot pro vložení SIM karty pro příjem internetu na cestách.

Foto: archív výrobce

Nokia T20

Článek

Nokia T20 je k mání v jediné konfiguraci, a to v modré barvě. Případní zájemci za tento tablet zaplatí 5990 Kč.

Srdcem telefonu je osmijádrový procesor taktovaný na 1,8 GHz, který má k dispozici 4 GB operační paměti. Pro uložení dat je určeno úložiště o velikosti 64 GB, jež se však dá snadno rozšířit až do velikosti 512 GB prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

Nokia T20

Foto: archív výrobce

Nokia T20

Systém a zabezpečení

Operační systém Android funguje na daném železe velmi svižně. Nokia totiž vsadila na čistou verzi platformy od Googlu, odezva je tak rychlá především díky absenci různých grafických nadstaveb. Výrobce navíc slibuje vydávání hlavních aktualizací po dobu alespoň dvou let, bezpečnostních pak rovnou na tři roky.

Pro jedince, kteří plánují toto zařízení pořídit dětem, přijde vhod dětský režim Google Kids Space. V rámci něj mohou ratolesti bezpečně prozkoumávat aplikace, knihy či videa pro rozvoj, vzdělání či zábavu. Prostřednictvím rodičovské kontroly Family Link je možné zároveň zařízení spravovat na dálku.

Nokia vyráběla i toaletní papír. Proslavily ji až mobily

Mobil

Výdrž až 15 hodin

Displej nabízí rozlišení 1200 x 2000 pixelů, a to při úhlopříčce 10,4 palce. Relativně bohatou výbavu pak uzavírají stereo reproduktory s technologií OZO Playback, dva mikrofony pro kvalitní schůzky přes internet, 8MP zadní a 5MP přední fotoaparát.

Vyzdvihnout si zaslouží také zvýšená odolnost podle certifikace IP52. Tabletu by tak v praxi neměl vadit déšť či vlhké prostředí. Zadní strana tabletu je navíc kovová, což bývá zvykem až u dražších modelů. Hliníková konstrukce působí poměrně bytelným dojmem.

Solidní je i výdrž baterie. Její kapacita by v praxi měla stačit na 7 hodin videohovorů, 10 hodin filmů nebo 15 hodin surfování na internetu. Nechybí ani podpora rychlého dobíjení.

Foto: archív výrobce

Nokia T20

Foto: archív výrobce

Nokia T20

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám