Hlavní obsah

Spánek pod absolutní kontrolou. Fitbit má nové chytré hodinky

Novinky, lez

V pořadí již druhou generaci chytrých hodinek Versa představila společnost Fitbit. Novinka na první pohled vypadá velmi podobně jako předchůdce, ale nabízí celou řadu vylepšení. Velký důraz byl přitom kladen na monitoring kvality spánku.

Fitbit Versa 2

 
Článek

Jedním z největších lákadel modelu Versa 2 je inovativní funkce pro sledování spánku Sleep Score. Ta zobrazuje v aplikaci Fitbit noční skóre a přináší lepší vhled do kvality spánku. Skóre je založeno na srdečním tepu (během spánku a odpočinku), neklidu během noci, doby v probuzeném stavu a spánkových fází.

Sleep Mode dovoluje vypnout displej a ztišit veškeré notifikace pro lepší a nerušený spánek. Sleep Mode lze použít také kdykoliv, kdy si uživatel nepřeje být rušen. Chytré buzení zase využívá strojového učení, které umožní buzení v optimálním spánkovém cyklu v rozmezí přednastaveného 30minutového intervalu. Uživatelé se tak budou probouzet mnohem více fit. Tato funkce bude nicméně brzy součástí všech chytrých hodinek Fitbit.

Funkcí je samozřejmě daleko více, nechybí například Fitbit Pay, tedy možnost jednoduchého bezkontaktního placení bez potřeby mít u sebe peněženku nebo mobilní telefon. V tuto chvíli mohou v České republice platit skrze Fitbit Pay klienti Moneta Money Bank, Komerční banky či mBank. Obyvatelé Slovenska mohou využít Fitbit Pay v síti 365.bank a Poštové banky.

Foto: archív výrobce

Fitbit Versa 2

Foto: archív výrobce

Fitbit Versa 2

Výrobce také nově přináší do svých chytrých hodinek hudební aplikaci Spotify, která umožní předplatitelům Spotify Premium ovládat svou hudbu a podcasty přímo na svém zápěstí. Nechybí možnost jednoduchého přehrávání skladeb a úprav svých oblíbených playlistů. Aplikace Spotify tak přináším uživatelům Fitbit další motivaci během oblíbených aktivit. Uživatelé si dále mohou uložit do zařízení více než 300 oblíbených skladeb a přehrávat své oblíbené playlisty v aplikaci Deezer.

Fitbit Versa 2 nabídnou always-on display s více než dvoudenní výdrží na jedno nabití. Je tak mnohem snazší sledovat své statistiky během oblíbených aktivit. Čtvercová dotyková obrazovka se ukrývá v hliníkovém pouzdře. Vylepšen byl ve srovnání s předchůdcem také výkon hodinek.

Na informace o ceně hodinek si budeme muset ještě počkat. Dostupnost nicméně byla naplánována na přelom září a října.

Foto: mif, Novinky

Fitbit Versa

Foto: archív výrobce

Fitbit Versa

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Chytrý náramek motivuje děti k pohybu

Nejrůznější Fitness náramky jsou doménou především nadšených sportovců, kteří pomocí nich mohou sledovat, jak se každý den zlepšují jejich výkony. Společnost...

Výběr článků

Načítám