Hlavní obsah

Sluchátka od Sony umí potlačit hluk okolí

Novinky, Miloslav Fišer

Nová sluchátka společnosti Sony s modelovým označením MDR-NC500D se výrazně odlišují od tradičních metod potlačení hluku okolí. Jde o první sluchátka na světě, která ke zlepšení potlačení hluku okolí a zvýšení kvality zvuku využívají digitální technologii.

Článek

Sluchátka MDR-NC500D jsou vybavena výkonným procesorem, který automaticky upravuje profil potlačení hluku okolí podle charakteru okolního hluku.

Při běžném použití stačí stisknout tlačítko AI Mode a sluchátka budou automaticky vybírat ze tří režimů potlačení okolí ten, který se hodí - pokud jste v letadle, v autobusu, ve vlaku nebo v kanceláři.

:.Tlačítka pro ovládání režimů sluchátek. Zdroj: Archiv

Další možností je tlačítko stisknout a přidržet a pak můžete sami vybrat, který z režimů potlačení okolí vám vyhovuje. Monitorový spínač umožňuje dočasně vypnout potlačení hluku okolí a tak uslyšíte zvuky z kabiny apod.

Audiofily osloví především velké 40 mm reproduktory, které vysoký odstup signálu od šumu a dobrý dynamický rozsah. Sluchátka jsou napájena pomocí akumulátoru, s jehož pomocí vydrží pracovat po dobu 15 hodin.

Hudební nadšence však může odradit pořizovací cena sluchátek, která činí 9 700 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám