Hlavní obsah

Sliby chyby. Nejlepší sluchátka od Applu stále v obchodech chybí

Svá nejlepší sluchátka zvaná AirPods Max začala společnost Apple prodávat již před Vánocemi. Zájem o novinku byl ale tak obrovský, že bylo prakticky okamžitě vyprodáno. Původně prodejci slibovali, že se situaci podaří napravit na přelomu února a března, realita je nicméně úplně jiná.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Článek

V současnosti totiž nejsou vyřízeny ještě ani některé objednávky, které byly vytvořeny v polovině prosince, kdy se sluchátka začala oficiálně prodávat. A tuzemští prodejci dostupnost sluchátek jen neustále posouvají.

„Objednával jsem hned po startu prodeje, ale stále ještě sluchátka doma nemám. A to jsem je i zaplatil,“ prohlásil Pavel S.

Nejlepší sluchátka od Applu dorazí až na přelomu února a března

Hardware

Stejnou zkušenost mají i další. „Já objednávala také před Vánocemi, ale od té doby mi prodejce jen neustále posouvá datum doručení. První jsem měla AirPods Max dostat již zkraje ledna, pak v únoru a nyní tvrdí, že během března. Moc tomu ale nevěřím,“ konstatovala Veronika Č.

Vyprodáno obchody mají i navzdory vysoké cenovce 16 490 Kč. Apple na svých oficiálních stránkách uvádí, že sluchátka bude schopen doručit při současné objednávce až koncem března.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Svou konstrukcí jsou sluchátka AirPods Max opravdu unikátní, jde o symfonii minimalistického designu s citem pro detail. Klenba hlavového mostu je vyrobena z prodyšné tkané síťoviny, rovnoměrně rozkládá hmotnost sluchátek a snižuje tlak na hlavu, kostra je pak zhotovena z nerezové oceli, ramena jsou samozřejmě teleskopická. Náušníky jsou potaženy speciální textilní síťovinou, takže při poslechu podle Applu doléhají na pokožku jako měkké polštářky.

Po straně sluchátek je korunka Digital Crown, kterou je možné ovládat hlasitost, přeskakovat skladby či přijímat hovory. Vypadá mimochodem úplně stejně jako u chytrých hodinek Apple Watch.

Sluchátka od Applu jsou nedostatkovým zbožím. Překupníci chtějí i 25 000 Kč

Hardware

Lákadlem má být i „vysoce věrná reprodukce zvuku s aktivním potlačováním hluku“. V obou ohledech má patřit novinka k tomu nejlepšímu na trhu, sluchátka mají mít velký frekvenční rozsah, mohutné basy, přesné středy a průzračné výšky. Zkreslení má být zcela minimální. Na reálné testy si ale budeme muset samozřejmě počkat.

K jakémukoliv zařízení se zmíněná sluchátka připojují také prostřednictvím technologie Bluetooth 5.0. Výdrž činí 20 hodin.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám