Hlavní obsah

S tabletem za 1200 Kč chtějí udělat díru do světa

ČTK, ort

Americká internetová společnost Amazon tento týden představila svůj dosud nejlevnější tablet řady Fire za 50 dolarů (1200 Kč). Firma chce s jeho pomocí přitáhnout nové zákazníky ke svým nákupním servisům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Amazon představil tablet za 50 dolarůVideo: Reuters

 
Článek

Superlevný tablet je dosud nejrazantnější pokusem Amazonu o podkopání tržní pozice společnosti Apple, jejíž tablety iPad dominují tomuto segmentu trhu od doby před pěti lety, kdy firma Steva Jobse začala tyto přístroje prodávat.

Nejlevnější iPad Mini se nyní prodává za 270 dolarů (6500 Kč). Amazon ale říká, že nový Fire není žádný podřadný produkt, jaký za tuto cenu nabízejí jiní, ale kvalitou je plně srovnatelný s jeho dražšími přístroji i s iPady.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Amazon Fire

Tablet řady Fire bude mít monitor o úhlopříčce 17 centimetrů, čtyřjádrový procesor a interní paměťovou kapacitu osm gigabytů. Amazon jej začne prodávat 30. září.

Podle šéfů firmy by měl mít nový tablet díky ceně úspěch. "Jedna část trhu tabletů nyní roste a jde právě o segment pod 100 dolary," uvedl podle agentury Reuters viceprezident firemní divize pro elektronické přístroje Dave Limp. Dodal, že loni se z firemní nabídky zařízení nejlépe prodával tablet Fire HD za 99 dolarů.

Amazon také doufá, že díky nízké ceně bude přístroj pro zákazníky tak lákavý, že si jej budou kupovat ve větších množstvích a budou je mít rozmístěné v různých místnostech svého obydlí. Firma proto plánuje prodávat tyto tablety i v baleních po šesti kusech za cenu pěti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám