Hlavní obsah

Prodej Apple Watch startuje v dalších státech. Češi mají stále smůlu

Novinky, ort

Společnost Apple v pátek odstartovala prodeje chytrých hodinek Watch v dalších státech. Novinka je nyní dostupná například v sousedním Rakousku, Dánsku a Irsku. Americký počítačový gigant bohužel stále neprozradil, kdy se přístroj s logem nakousnutého jablka začne prodávat v Česku.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Společnost Apple začala prodávat chytré hodinky Watch ve vybraných státech už na konci dubna. V červnu se pak nabídka rozšířila do dalších států – například Španělska, Švýcarska či Itálie. [celá zpráva]

Lze předpokládat, že v pořadí již třetí vlně prodejů bude o první chytré hodinky s logem nakousnutého jablka stejný zájem jako během dubnové premiéry. Tehdy na novinku čekaly zástupy fanoušků – například před obchodem Applu v Berlíně se v první den prodeje sešly více než dvě stovky zájemců o koupi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před berlínským obchodem čekaly ve frontě stovky nadšencůVideo: Reuters

Šikovný a stylový doplněk

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány jsou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Umí i telefonovat

Na rozdíl od většiny konkurenčních modelů lze s novinkou také telefonovat. Většina chytrých hodinek totiž zvládá pouze zobrazit příchozí hovor a uživatel vždy musí pro jeho uskutečnění vzít ro ruky chytrý telefon.

Apple Watch však mají zabudovaný mikrofon i reproduktor, takže je přímo s nimi možné telefonovat podobně jako s bluetooth handsfree. Bez iPhonu v kapse se ale samozřejmě neobejdou, v něm je totiž vložena SIM karta.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Apple Watch

Mikrofon zároveň slouží k zadávání hlasových povelů. Apple Watch totiž spolupracují také s virtuální asistentkou Siri, které je možné jednoduše zadávat nejrůznější úkoly, aby například nastavila budík, nebo jí klást otázky o počasí, letech či čemkoliv jiném.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám