Hlavní obsah

Peníze došly. Intel zavírá celou divizi nových zařízení

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden obletěla svět zpráva, že společnost Intel vzdává vývoj vlastních chytrých brýlí. Jak se ale nyní ukázalo, utahování opasků uvnitř tohoto čipového gigantu je daleko větší, než se předpokládalo. Podnik totiž ruší celou divizi, která měla na starosti vývoj nových zařízení.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O tom, že chytré brýle Vaunt se nakonec vyrábět nebudou, informovaly Novinky.cz již minulý týden. [celá zpráva]

Nyní se však ukázalo, že Intel se nerozhodl zrušit jeden jediný projekt, ale rovnou celou divizi. Část společnosti zvaná New Devices Group (Skupina nových zařízení), bude v nejbližších týdnech zcela zlikvidována, uvedl server The Verge.

Foto: archív výrobce

Intel Vaunt

Ten zároveň upozornil, že nejistý osud visí zhruba nad dvěma stovkami zaměstnanců. Část z nich patrně bude pracovat v jiných divizích společnosti, specialisté věnující se například nositelné elektronice a internetu věcí ale podnik zcela jistě opustí. S vývojem žádných podobných zařízení totiž Intel do budoucna už nepočítá.

Potvrdily se tak dřívější spekulace serveru The Information, že chytré brýle Vaunt se nakonec vyrábět nebudou kvůli tomu, že jednoduše podniku došly peníze. Respektive že není rozumné zbytečně utrácet za rizikový projekt v době, kdy čelí desítkám žalob kvůli chybám ve svých procesorech.

Šetřit se začalo už dříve

Už v loňském roce podnik v tichosti zrušil prakticky celé oddělení, které se zabývalo nositelnou elektronikou. Byl to přitom právě tento čipový gigant, který se snažil přinášet ještě před pár lety do světa chytrých hodinek a další nositelné elektroniky nejrůznější inovace.

Masového rozšíření se však produkty tohoto výrobce nikdy nedočkaly. A tak se postupně začalo celé oddělení věnující se nositelné elektronice zeštíhlovat – už v předloňském roce bylo propuštěno 80 % zaměstnanců.

Podle informací CNBC pak ti zbylí dostali výpověď loni v červenci, kvůli čemuž fakticky celé oddělení zaniklo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám