Hlavní obsah

Obří herní monitor míří do prodeje. Cena ale nepotěší

Novinky, lez

Jedním z velkých lákadel loňského veletrhu CES v USA byly obří televizory, výrobci však s jejich uvedením na trh stále otáleli. Teprve až nyní – po více než roce a půl – přichází na pulty tuzemských obchodů velkoformátový ROG Swift PG65UQ od společnosti Asus. Cena ale rozhodně nepotěší.

Foto: archív výrobce

ROG Swift PG65UQ

Článek

Výrobce si novinku cení na 114 900 Kč, což rozhodně není málo. Za tuto částku by většina uživatelů bez problémů pořídila extrémně výkonnou herní sestavu a k tomu ještě špičkový herní monitor. Nutno ale dodat, že ne s takto velkou úhlopříčkou.

ROG Swift PG65UQ je totiž spíše televizor než monitor. Jak již samotný název napovídá, úhlopříčka obrazovky je 65 palců. Na rozdíl od obyčejných televizorů je ale novinka daleko rychlejší a nabízí hromadu herních funkcí, právě ty mají ospravedlnit vyšší částku.

Obří herní televizory v nedohlednu. Jejich výroba je příliš drahá

Hardware
Foto: archív výrobce

ROG Swift PG65UQ

Novinka je vybavena HDR panelem s rozlišením 4K, tedy 3840 x 2160 obrazových bodů. Dohromady je tedy na velkoformátové obrazovce zobrazeno přes osm milionů pixelů.

Díky přetaktovatelné obnovovací frekvenci 144 Hz zvládne monitor bez potíží zobrazit rychle se pohybující vizuální prvky plynuleji a realističtěji než u obyčejných televizorů a monitorů.

Díky technologii podsvícení s úplným lokálním stmíváním (FALD) dokáže ROG Swift PG65UQ dynamicky ovládat podsvícení LED diodami ve 384 zónách. To mu poskytuje velmi vysoký kontrast, který zajistí bohatší a přirozeně vypadající tmavé scény. LED diody lze nezávisle zapínat a vypínat a vytvářet širokou škálu dynamických jasů, a tím i mnohem bohatší a jemnější obraz.

Zakřivený monitor od Samsungu cílí na hráče, láká na tenké rámečky

Hardware
Foto: archív výrobce

ROG Swift PG65UQ

Obří herní monitor může dosáhnout maximálního jasu 1000 cd/m2 v každé LED zóně, což zajišťuje jasné bílé a zářivé barvy. I díky tomu získal monitor certifikáty DisplayHDR 1000 a Ultra HD Premium.

ROG Swift PG65UQ nabízí také technologii Nvidia G-SYNC Ultimate, která synchronizuje obnovovací frekvenci monitoru s frekvencí kompatibilních grafických karet GeForce a omezuje tím zasekávání, ke kterému může docházet, když se výkon sníží pod maximální obnovovací frekvenci.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám