Hlavní obsah

Nvidia nabídla Evropské komisi ústupky, aby mohla převzít rivala ARM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Americký výrobce grafických čipů Nvidia nabídnul Evropské komisi (EK) ústupky, aby mohl za 54 miliard dolarů (téměř 1,2 bilionu Kč) převzít britského rivala Arm. Informovala o tom ve středu agentura Reuters. Obsah těchto ústupků se nezveřejňuje. Komise má čas do 27. října, aby o návrhu rozhodla. Její souhlas s transakcí je nezbytný, protože obě firmy působí i na unijním trhu.

Foto: Novinky

Šéf společnosti Nvidia Jen-Hsun Huang s konzolí Shield

Článek

Nvidia je největším firmou ve své branži a záměr převzít Arm oznámila už loni. V odvětví výroby polovodičů se pak objevily obavy, zda může Arm zůstat neutrálním hráčem při poskytování licencí k duševnímu vlastnictví k technologiím, jež poskytuje zákazníkům i svým rivalům.

Souhlas s transakcí musejí vyslovit antimonopolní orgány zemí, kde firmy působí. Týká se to například i Číny, kde se proces nyní protahuje. Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) v srpnu uvedl, že dohoda vyvolává vážné obavy ohledně hospodářské soutěže. Nvidia předpokládá, že pokud vše půjde hladce, transakci bude moci dokončit do března příštího roku.

Převzetí společnosti ARM firmou Nvidia se komplikuje

Hardware

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám